Ahojte kupil som som pred tyzdnom parik prisavnikov.Dnes rano ked samicka vyliezla spoza kamenou som si vsimol ze ma nafuknute brucho, teraz je len v predu, opreta o kraj steny a nehybe sa, len tak sem tam. Neviem ci moze byt v takom mladom veku uz kotna alebo ako to nazvat alebo to je nejaka choroba.Samcek ma uz male vyrastky a maju dlzku asi tak 5-6cm.Samcek je v poriadku.
Diki
ups to tak nebolo myslene myslel som to tak ze prisvaniky maju dlzku 5-6cm no ale to si asi pochopil tak sa ospravadlnujem za moju nedokonalost A tie samcekove vyrastky mozu byt tak 0.5cm.
Ale k veci, ona ma to brusko dost velke, sa ani prisat na skalu nemoze, totiz od kedy som ich mal, stale boli zalezene... a pred tyzdnom, ked som ich kupil, tak take brusisko nemala...neviem ci vobec nejake mala...
Diki
toto iste sa stalo aj mojej samici prisavnika. do troch dni zvecsila objem brucha trojnasobne.mal som ju uz skoro rok a samca som s nou nemal. na stvrty den uhynula .nezistil som co to bolo za chorobu alebo preco sa to stalo.
no prave som hladal a nasiel je to vodnatelka...Je na to liek je to malinka flasticka za vyse 200sk a kedze som studen tak si to nemozem dovolit...Dal som ju mimo nechal som jej povodnu teplotu a dal som jej MULTI-MEDIKAL a teraz sa uz len modlit a dufat ze nezhynie...bojim bojim, najhorsie na tom je to ze bola stale zalezena a az dnes sa ukazala...ako keby mi chcela dat vediet pomoz mi... chudatko
Zdravim... To som zase ja, mam taky problem to chudatko mi po 2 dnoch zhynulo...Kupoval som ju naraz so samcekom, ale samcek je stale zalezeny.Stale cucka jednu skalu z vnutra...Najprv som myslel ze je to ok, ale dnes som kupil druhu samicku(v tom istom shope) ale ta v pohodicke lozi, myslite ze moze byt tiez chory, alebo je to normalne?
Ak chcete do albumu som vlozil foto tej skaly kde je zalezeny... (foto je robena mobilo tak to nieje kto vie co...)
moj najvacsi prisavnik /cca 7 cm/ sa správa tiež všeliako. Niekedy akoby sa naštve a 4 dni nerobí nič iné iba cucia predné sklo. Niekedy ho chytí niečo ako útlm, a 5 dní ho neviem nájsť. Dosť často sa mi ho ale podarí z úkrytu vylákať na žrádlo. Jedna tabletka pred jeho úkryt a okamžite po nej vypáli ako raketa. Skúšal si niečo podobné???
Je to normálne predávaná zložka potravy. Je vhodná pre akváriové ryby žijúce u dna - prísavníky, pancierničky..... Ja osobne mám Tablets bottom od Dajana PET.....stály myslím 68,- sk.......
Ked im to davam cez den, tak sa vzdy snazim, aby to bolo niekde v ich blizkosti, alebo niekde do spleti rastlín, kde si to ostatné ryby nevsimnu. Zo zaciatku sa mi totiz stávalo, ze sa do toho pustili prakticky vsetky ryby - najme Black molly - a prísavníky akosi nemaly nervy na to aby sa s nimi o to handrkovali. Ked to ale ryby rozbombarduju do takeho stadia ze uz to nieje prakticky tableta, ale mini kusky po dne, medzi kamienkami, prisavnici si to v klude scucaju....Teraz som im to zacal dávat az ked zhasnem, a ostatne ryby to prakticky nevidia. Rano po tej tablete nieje ani zmienka.......
Prisavniky su nocne rybky. V tme sa citia najlepsie. preto vecsinu dna travia ukryte v nejakej jaskynke, rurke, prisate odspodu na koren a pod. Zavisi to od ich veku, ked su mlade este ich vidno aj cez den, alebo prisate na sklo. Casom sa uz po skle nebudu liapat. Trochu to zavisi aj od hierarchie (a mnozstva prisavnikov v akva a velkosti akva), slabsie jedince sa viac objavuju cez den, ako v noci, lebo vtedy dominantne spia. Takze ked ho cez den neuvidis nemusi to znamenat nic. Prisavniky maju radi zelenu potravu a preto je vhodne im kupovat tie tablety a spirulinove vlocky (aby sa nevrhali na rastlinky). Takisto potrebuju koren, ktoru okusuju koli traveniu. Vodnatielka je nebezpecna choroba, moze ohrozit aj dalsie ryby. Ak bol parik prineseny sucasne, je moznost ze ju ma aj samcek. Ale prisavniky su velmi odolne rybky, takze mozno to prekona. Multimedikal nie je liek, sluzi skor na prevenciu.
No jo to viem ze je to skor na prevenciu ako na liecenie ale nic ineho som po ruke nemal a ma to predsa len nejake tie liecive ucinky...
A k tomu ze ci su to nocne zvierat...Je to pravda to viem, povedal by som aj to ze su strasne plache...Ked niesom v izbe alebo som zalezeny prisavnik si vylezie a cucka aj sklo alebo skaly z vonka, ako nahle pridem tak sa schova...hmm Zajtra im pojdem kupit tu papu nech im chutna..
Diki za rady...