skala napísal:majko, myslim ze by z teba nebol dobry lekar. ale to je subjektivny nazor. neviem sa zbavit pocitu pri tvojom poslednom prispevku, ze je to tak trochu ako by som cital Novy Cas. taky negativny pocit mam z toho.
Asterix napísal:Momentalne mam doma len test od Rataja na pH vody. Voda z vodovodu ma pH okolo 7,2 a po pridavani CO2 mam okolo 6,6.
Asterix napísal:Substrat mam stary nieco vyse tristvrte roka (vtedy som prebudoval cele akvarium).
Asterix napísal:Hnilobne procesy? No to mozno, lebo ako som uz spominal, ked kupim nejaku novu rastlinku a zasadim ju tak co je pod strkom to zhnije a raslinka sa rozpadne.Ale ta cast co je nad substratom ta ostava cela a pekna, dokonca rastlinka rastie dalej len proste ta cast co pichnem do dna zas zhnije namiesto aby pustila korene.
Asterix napísal:Na druhej strane keby bolo zle dno tak si myslim, ze aj Echynodorom a Vallisneriam by korene odumierali tiez,nie?
Asterix napísal:Co ryby vyprodukuju to rastliny spotrebuju-pri odkalovani mam uplne ciste dno, vobec sa mi nevytvara detrit. Podla mna to znaci, ze rastliny a bakterie na dne akvaria dokazu rozlozit a spotrebovat detrit.
Asterix napísal:K riasam. Podla mojich pozorovani sa vytvoria vtedy, ked pridam davku hnojiva - cim si myslim prudko narastie mnozstvo zivin. U mna riasy zacinaju az okolo 2 tyzdna od vymeny vody,vtedy ich zoskrabem zo skla a zas mam pokoj. Cital som ze akvarko bez rias neexistuje, len sa treba snazit ich udrzat na prijatelnej urovni a myslim, ze to sa mi viac menej dari.
Asterix napísal:Este by som sa chcel spytat na to bublanie rastlin, moje rastlinky nebublaju a ked pridam viac CO2 tak mam pocit ako keby rybky mali malo O2. Cital som ze to moze byt aj tym, ze maju malo svetla. Preto som aj zvysil osvetlenie na sucasnych 86W, co si myslim, ze je dost.
Asterix napísal:Na zaver par otazok do plena. Ako dlho denne pustate CO2 do akvaria? Preco mi nebublu rastlinky, ked na druhej strane maju dost svetla a dobre rastu? V com moze byt chyba, ked po pridavani co2 mam pH okolo 6,6 rastliny nebublu a rybky su u hladiny a lapaju po vzduchu? Cital som, ze v akvariu aj ked pridavam CO2 rastliny dokazu vytvorit dostatok O2.
Asterix napísal: V akva predajniach mi radili, ze nieje dobre kombinovat svietidla, lebo sa tym vyrusi ich spektrum vyzarovania.
Asterix napísal: AkvaGlo ma spektrum podporujuce rast rastin a to mozem potvrdit. SunGlo je denne svetlo a sposobuje riasy. Ale ma zas ovela vacsiu svietivost.
Asterix napísal:Salik Dik za ozrejmenie. Mozem Ta poprosit aby si mi odporucil vhodne osvetlenie? Philips TLD 965 a TLD 950 som u nas (BA, TT, NR,GA,SA)nevedel zohnat. Vraveli mi ze ak chcem tak objednaju celu sadu(myslim ze 25 ks). Mam kryty od atmana na 2x75 cm a 2x60 cm dlhe ziarivky. Myslim ze na tie 60cm by som nieco aj zohnal ale 75 cm nie je standartna velkost
Asterix napísal:Ja mam skor pocit, ze by to mohlo sposobit toto horuce leto, lebo teplota mi poskocila na 28-29°C a drzi sa. obcas to schladim na 25 tym ze vymenim 10 l vody za studenu ale za par hodin to zas stupne.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.