Predtým som choval cichlidy takže my vyhovovala tvrdá voda. Teraz tam mám tetry a postupne plním akva rastlinamy.Takže sa snažím znýžiť ph aj tvrdosť.Pridával som acidon no to bolo na nič je tu veľmi tvrdá voda a ph stále kolísa tak sa mu už nevenujem tak veľa. Potom som začal pridávať destilku. A nakoniac taraz chodím k jednému pramenu blízko Galanty tam je tvrdosť o niečo lepšia ako u nás. No lepšia ako lepšia naša sa nedala zmerať taká je tvrdá a tá s prameňa má iba kúsok od polotvrdej. Tí prísavníci XL mali aspoň 2 roky ale keď som kúpil malých buď čiernych alebo albínov tak dlho nevydržali.Tý čo sa udržali tak teraz všetci pošli. Keď my začali padať kúpil som baktopur direct od sery a hneď som kúpil aj dvoch malých prís. . Postupoval som podľa návodu po troch dňoch som vymenil vodu no jeden my aj tak pošiel s nafúknutým bruchom. A inak zabudol som poznamenať , že asi pred više mesiacom som vytiahol jedného dania z troma príznakmy vodnatelky(oči,šupiny.brucho) odlovil som ho . Potom už žiadne príznaky na druhých rybkách žiadny úhyn.. No ale prísavníci maly iba nafúknuté bruchá a Xl mali na chrbte flaky no to sa na vodnatalku podľa mňa nepodobá. a ten mladý čo som naposledy kúpil bol vložený do akva dve hodky pred liečivom takže to asi vodnatelka nebude nie? Kúpili sme aj slimákou ako som ich dal do akva tak som ich na druhý deň aj vybral, pošli keď tam ešte bolo liečivo. Teraz sme jednoho kúpili a ten sa drži jeden deňuvidíme ďalej.Rastii napísal:Mix patentky s komármy, patenku, cyklop.dafnie, V inej predajni my povedali, že prísavníci v žiadnom prípade nesmú mrazenú a keď ju dávam rybkám tak by som tam mal dávať nejakú prevenciu. Možna je aj chyba , že som tú mrazenú dával priamo zmrazené pomocou pinzety do akva. Niekde som teraz čítal , že sa má ešte premyť.
A nie je lepšia mäkšia voda aj pre rastliny?mig07 napísal:Ja som roky choval tetry a aj teraz mám tetry s terčovcami vo vode z tvrdostou 19°a zasaditou vodou. Terčovci sa mi aj vytieraju. Ak neplánuješ tie tetry množit tak by som s tými prípravkami tolko neprehánal. Ryby radšej znesu tvrdu vodu a také iste Ph ako než má tvrdost a PH kolísať. Potom su ryby aj viac náchylné na choroby a pod.
No v jednom obchode ma odhovárali od mrazenej stravy pra dnové ryby, no dozvedel som sa to až po čistke. Ba dokonca mrazeným by sa malo krmiť iba raz do týždňa a ja som krmil každí den a mám pocit že aj na vyše. Čo sa týka podávania tak ja som krmil pinzetou a to tým spôsobom, že som to pomali ponáral na sek. a vybral a to čo sa uvolnilo bolo už roztopené(myslím)Sorrymate napísal:Vyrobca mrazenej potravy, ci uz su to polske patentky alebo cokolvek ine vacsinou doporucuje vhodit do akva celu zmrazenu kocku. Ja som to nikdy tak nerobil, zda sa mi to nebezpecne pre ryby, hlavne ked som choval skalare, tak pri tom ich hltani by mohli zozrat aj este nerozmrazene kusky potravy.
Vzdy ked skrmujem napr. mrazenymi patentkami, tak kocku najskor rozmrazim v hustom umelom sitku na caj pod vlaznou vodou.
Mal som parik dospelych prisavnikov asi 10cm velkych, ktori sa tym pravidelne napchavali a nic sa im nestalo. Takisto som skrmoval aj mlade od okolo 3cm.
arowana napísal:Čo sa mrazenej potravy týka, najmä patentka je schopná v sebe akumulovať obrovské množstvo chemických a odpadných látok / kôli tomu sa v život stave využívajú aj dopravu rozličných liečív do rybieho jedálníčka / a tie sa žiadnym mrazením neodstránia. Pôvod patentiek v kemerčnej sieti je takmer nezistiteľný a preto by som osobne túto časť jedálného lístka vynechal úplne, alebo aspoň obmedzil na minimum.
arowana napísal:...čo je samozrejmä stresový faktor... ...a výsledok je samozrejmä jeden...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.