Po dlhšom čase sa opäť objavujem na fóre kedže mám problém z nevysvetlitelným zákalom vody. Absolútne netuším čo by to mohlo byť, riasy to určite niesú. Je to zákal do bleda. Akvárium má 220 litrov. Mám v ňom 5 Discus Marlborro, 4-krát Ancistrus sp., 2 x krevetka red Cherry a nejaké ampulárie. Discusov som mal 7, pred dvoma dňami mi dvaja pošli..

Rastliny - Alternathea Splendita, Hygrophilla Siamenis, Cabomba Carolliana. Hnojím Ferropollom od JBL, nič viac.
Filter TETRATEC EX 700. Teplota vody 29 °C, je stála. Filter beží samozrejme 24 hodín denne. Svietim 12 hodín 2x34 W.
NO2- 0
PH- 7,5
Tvrdosť vody - 17
KH - 13
V akva sa nachádzajú dva korene, vodu nefarbia. Boli kúpené v akvaristike. Predpokladám že tie na svedomí ten zákal nemajú. Nehnijú ani nič podobné. Prosím poraďte, čím by mohol byť ten zákal spôsobený.
Ešte dodám že akva má 4 mesiace. Tento problém sa vyskyol zhruba pred týždňom. Nikdy predtým som s týmto problém nemal ani v iných akva.
Prosím poraďte, čím by mohol byť ten zákal spôsobený. Vopred sa ospravedlňujem ak som niečo dôležité ohladom akva zabudol dodať. Ak hej, dajte podnet, vyjadrím sa čo najskor.
Ďakujem za odpovede.
Palo