lubosmihula videl som tvoje 30-litrové miničko na fotkách a máš ho veľmi pekné, hotová záhradka. Gratulujem, Čítal som tiež, že je to pre tvoje krevetky hotový raj. Tiež by som chel nejaké bezstavovce, ale najprv sa musím asi naučiť zvládať rybky.
K mojej veľkej radosti som za týždňovú kúru krupičku zažehnal. Asi, že som ju zbadal ešte v začiatkoch. k môjmu žiaľu na týždenné zatmenie a vzduchovanie doplatila väčšina akvarastliniek. Bez svetla, s minimom CO2 a bez hnojiva väčšine z nich ožltli listy a na niektorých sa na listoch objavili hnedé fľaky. Čo nepošlo na to, to roztrhal a rozmetal filter pri silnom vzduchovaní.
No toto som využil na neplánovanú prestavbu a na zapracovanie novozískaných poznatkov.
1. - vyhodil som filter zo setu, CLARO 600, na ktorom sa nedal riadne redukovať prietok a nahradil ho klasikou - kompresorom, vzduchovacím kamienkom a filtrom z molitanu, ktorý nie je až tak hlučný a deštruktívny
2. - ohrievač som na radu skúsenejších, celý ponoril pod hladinu,
3. - na bledý štrk, ktorý som mal, som dal vrstvu nového červeného a hneď sa zmenil vzhľad interiéru,
4. - tenké molitanové podložky (pod plávajúcu podlahu), ktoré boli pod akvarkom som nahradil hrubším polystyrénom (bývam v bytovke postavenej pôvodne pre bývalých "okupantov" zo ZSSR z ruských panelov a možno i ruskými murármi, takže u mňa nenajdete rovnú stenu ani podlahu), lebo podstavec-stolík úplne nedám do roviny ani keby čo bolo.
No proste teraz to vyzerá nejako takto:

- Červený štrk a trocha prípravku Amazon dali akvarku iný nadych. Časom doplním ešte nejaké rastlinky.

- Pozeral som na nete a aj v literatúre rozdiel medzi Tetrami bleherovými a červenoústymi. Jednoznačne mám Tetry červenoúste.
Zatial by som ešte chcel v najbližších dňoch doplniť nejaké Tetry modré (poprípade Bojovnicu pestrú - uvidím) a kedže 21-eho bude vo Zvolene v DKŽ akvaristická a teraristická burza, pojdem tam tiež mrknúť.