Vytiahnut Matrix z filtra pomohlo, no stale mam PO4 nemeratelne, denne pridavam cca 2mg/l.
Kazdopadne po tyzdni/dvoch boja s GSA a GDA (par dni sa objavovala aj GDA) som konecne dosiahol jemny ustup riasy.
Este sa objavuje nova GSA (GDA zmizla tak na 90%), ale zdaleka to uz nie je take zle. Este to musim trosku dotiahnut, Neritiny uz uz prezrate ale bojuju

S ustupom zelenych rias mi vsak na rastliny zautocila hneda riasa, rozsivky.
Napadnute su hlavne pogostemon helferi, pogostemon eusteralis (pridal som ho 3tyzdne dozadu) a glossostigma elatinoides.
Svetla je v akva dostatok, no pre istotu som trosku zvysil intenzitu. Problemom su vysoke hodnoty SiO2 vo vode.
Dokonca aj po dvoch tyzdnoch pouzivania RO (riedim 50/50 s vodovodom) je SiO2 nad 6mg/l, rozmyslam ci ho nevyplavuje substrat. Budem to musiet rychlo vyriesit, helferi sa uz zacali rozpadavat napadnute listy
Kazdopadne za problemy si mozem sam, musel som prerobit umiestnenie sutrov.
Doniesol som si do akva zopar stiphodonov na riasy a kedze sa mi podhrbali pod velky "stojaty" suter, hrozila nehoda... Skuste vylovit stiphodonov z jemneho substratu = zvyrene dno musel som vybrat kamene aby som ich vylovil, proste bordel.
No nic, jedno zbrkle rozhodnutie a dva mesiace zabavy s riasou.
Momentalne je akva osadenstvo v podobe:
Neocardina davidi rili & red cherry (pocet netusim, mozno 50ks)
Cardina Japonica 5ks
Neritina zebra & army helmet 10ks (kym maju co jest ostavaju vsetky, neskor pojde cast na bazos)
Atyopsis Moluccensis 3ks (ked vyrastu tak pojdu prec, zatial maju cca 5-6cm)
Hasemania nana 27ks (chcel som ich menej ale kedze priatelka rozhodla, ze tym zvysnym bude v akvaristike smutno tak sme vzali vsetky)
Fotky pridam, ked sa budem menej hambit za ich obsah