Mimo to premyslam trosku do buducnosti, kedze budem mat pravdepodobne zadara jedno setove akva 112L ( vidim to tak, ze kryt bude vymeneny za normalne svetlo poriadne ). Filter som zohnal Fluval 203 s hadicami, ale bez rampy a bez sacieho kosa. Ale tak co caka clovek za 5€

Takze nieco k tomuto projektu, ktoreho realnost vidim mozno niekde v priebehu 6-12 mesiacov. :
Chcel by som sa priblizit k biotopu juznej afriky ( najlepsie riecny breh )
Akva : 112 L (80x35x40cm) - Na vecsie uz bohuzial asi nenajdem miesto, ale ktovie

Skrinka : Kupena niekde v bazare ktorych tu je naokolo dost, to je cas, kym bude akva
Svetlo : 2x30W OSRAM Cool daylight
Filter : Fluval 203 alebo casom mozno nieco lepsie
Ohrievac : Jäger 100W - tento mam doma a mohol by stacit v pohode
CO2 : Casom urcite, na zaciatok asi nebude treba
Podklad : JBL Aquabasic+ alebo nieco podobne a na vrch mix strkopiesku ( frakcie 1-6mm)
Nejake dva korene , jeden mensi, druhy vecsi, aby cast trcala nad hladinu.
V lavej casti by som rad vytvoril imitaciu previsnuteho podmyteho brehu - tu si to predstavujem tak, ze by som tu spravil tuto cast z plexi a lepil akvaristickym silikonom, pripadne ak nebude ina moznost, tak polystyren. Viac na nakrese co pridam potom neskor.
Rastlinky :
Na brehu v zmesi raseliny a hliny zasadeny mätonoh trvaci, alebo ina podobna nizka trava ( do 10cm )
Niekolko Anubiasov Heterophylla alebo Barteri, najme medzi korenmi na vyplnenie priestoru
Pod previsom brehu by mala byt Blyxa Aubertii
Vpravo ako dominanta zadnej steny Ammania Gracilis
Podkladovy koberec by mohla tvorit Marsilea hirsuta
Rybie osadenstvo : Tu si necham radsej poradit od vas, co by sa tam hodilo pri tejto konstelacii, kedze na biotop juznej afriky som nasiel na x strankach vela roznych druhov rybiek. Cisty objem vody mi vychadza niekde okolo 70-80L ked odratam vsetko. (Plati pre dane akva, ak by som nasiel vecsie a aj miesto na neho, tak sa to zmeni )
Takze tolko cca k mojej predstave do dalekej buducnosti. Ako bude projekt postupovat, urcite sem budem pridavat fotky a pytat sa na rady, ak si nebude isty tym, co tu bude popisane vo fore.