Šedý zákal oka u Tetry cisárskej - čiernej:

Akýsi biely povlak s rozpadom plutvy u troch Razbor klinoškrvných, nechal som len poslednú na fotke, prvé dve som preventívne utratil, nakoľko sa ich stav zhoršoval z hodiny na hodinu:

Začínajúca "belavosť" papuľky u ďalšej Tetry:

Celkovo mi odišla nepochopiteľne jedna Neonka a 2 Tetry cisárske, po nich nasledovali vyššie spomínané príznaky u ďalších rybiek.
Po porade tu s Vami mi boli poskytnuté viaceré názory na choroby, ktoré tam mám. Columnaris bol jasný, na biely povlak bola trošku diskusia aj cez SS prevažne s Martinom_S aj inými, kde Martin to vystihol podľa fotiek snáď dobre a nasadili sme liečbu proti Ichthyobodo necatrix. Akvárium sa mi topí v modrej farbe a čakám čo nastane o pár dní. Na cca 100L čistého objemu som dal 55 kvapiek Costapuru (22 kvapiek na 40L vody v akváriu), vysadil kŕmenie, prestal svietiť, vypol prívod CO2 a nasadil silné vzduchovanie. Podstatné pre mňa je aby mi prežilo osadenstvo a život v akva, hlavne náchylnejšie krevety a aby sa tak všetko navrátilo k normálu. Chyba bola asi vo väčšom strese rým, ktorý som im spôsoboval ešte nie v poriadne zabehnutom akva prerábaním a babraním sa tam => choroby.
Po kúre, ak všetko dobre dopadne sa začnem viac venovať riasam a bádať prečo, čo a ako, hlavne dám tomu asi čas.
Dorazilo mi dnes nočné osvetlenie, je to hotové vyzerá to parádne.