Karasov som choval par rokov v 40L akva... boli sice len dvaja, ale dalo sa

Su to neskutocne nenarocne ryby podla mna a tiez velmi mile...
Ako uz bolo povedane - v mensich akvarkach oni proste nenarastu na obrovske ryby, takze toho sa netreba bat...
Teraz sa onho musis intenzivne starat pokial nekupis akva, inak zomrie

Pokial ho mas vtej guli bez filtra, tak mu kazdy den vymen aspon 3 deci vody a nalej mu cerstvu (kludne aj z kohutika - karasy maju radi studenu vodu )

Dušička napísal:1. Koľko litrové hranaté akvárko, ak nemôže byť to čo mám?
2. Koľko cca bude stáť?
3. Koľkokrát mám tú rybku kŕmiť a v akom množstve a čím?
4. Čo jej mám ešte kúpiť do akvária (prístroje)?
5. Vadí jej hudba? (keďže ju mám položené skoro pri reprákoch)
6. Aké rastliny jej tam mám kúpiť?
7. Načo som ešte zabudla?

1, Aspon 20litrov na 1 karasa... zober aspon 40 litrove a kup mu este kamarata

2, 40l akva cca 15 eur
3, dvakrat denne, ale len trochu medzi prsty - mne karasy zozrali vsetko.. takze hocijake vlockove krmivo
4, urcite potrebujes filter... nemusi mat velky prietok ale dostatocne velku "spongiu" mozno cerpacia hlavica + spongia z bublinkoveho filtra by bolo dobre riesenie (aj z financnej stranky - do 20eur)
5, pokial nepustas tak hlasno hudbu, ze by sa rybka zjavne "lakala" tak jej urcite nevadi
6, rastlinku nejaku odolnejsiu - ako uz bolo pisane, nejaky anubias alebo proste nieco s hrubsimi stonkami (mne sa ujali aj valisnerie + cryptokoryna)
7, zabudla si na svetlo

takze pre zaciatok ti asi bude stacit nejaka stolna lampa, alebo daj akva na miesto, kde bude dostatok prirodzeneho svetla - ryby si nan az tak nepotrpia, ale rastliny bez svetla nerastu

Ked ho uz mas, tak mu sprav nejake pekne akva a jeho pazravost ti bude robit radost
PS: su to len moje skusenosti s karasmi, takze netvrdim, ze vsetko co som napisal je spravne