veloryba napísal:Sice tiez iba zacinam s akvaristikou, ale ja si myslim ze ta bojovnica do 20 L je pre tu rybku zachranou. v hornbachu su v malych plastovych nadobkach, v akvaristikach v tych plastovych klietkach do akvarka a potom pride to tradicne rozmaznane decko a da to do 3 L ozdobnej kocky s jednou umelou rastlinkou - prepacte ale ja si myslim, ze v tych 20 L sa naozaj nema na co stazovat!
ja mam 20 L nano cube s korenom, rastlinkami a pod- mam tam aj filter a osvetlenie
ak mas zaujem o fakt tichy filter tak vrelo odporucam od dennerle co davaju k nano cubom, akva mam 2-3 metre od postele a vobec ho nepocujem.
Rybku som si kupila tento tyzden (najprv som si zabehala akva bez nej) a naozaj si myslim, ze jej tam je dobre. Predvadza sa o 106, vobec sa neskryva, stale si tam plava a robi akrobacie, obcas si zasprintuje, ked jej dam zrkadielko tak sa strasne nastve- no proste to co vidim na svojom stoliku je moja predstava stastnej rybky=)
@veloryba: njn, ono je dost otazne ci vobec nejak rybka je v hociakom velkom,krasnom akva "stastna" .... verim tomu ze vo volnej prirode by bola urcite stastnejsia
odvovodnovat "napchanie" jednej samotnej rybky (asi musela spachat nejaky extra zavazny zlocin ze je na samotke) do maleho akva pripadne este aj nevhodne ziariadeneho a zdovodnovat to tym ze "mne sa zda ze rybka je stastna" je dost ubohy pocin
a len na okraj k mikro-akvarkam, akva-gulam a pod. ... napr. hen v susednom rakusku je oficialne nariadenie "BGBLA_2004_II_486", ktore urcuje ake velke musi byt, akva aby v nom mohla byt chovana co i jedna rybka ..... a ubezpecujem ta ze 10, 12 alebo 20L urcite nestaci ...
len v skratke v Rakusku je zakazane:
1. Chovat akvariove rybky (co i jednu) v akvariach pod 56L objemu
2. Gula ako akvarium - oblubeny to esteticky doplnok

je tiez pre chov rybiek zakazana
hmm... dokonca v nariadeni stoji ake rybky je nutne chovat v paroch , v skupinke atd...
inak viacej tu:
http://ris.bka.gv.at/Dokumente/BgblAuth ... II_486.pdf
a tu kusok z prilohy 5:
http://www.aquarium-forum.at/showthread.php?t=2597
..odporucam si pozorne precitat citat z prilohy 5 (uplne by sa hodila ako navod pre zacinajucich akvaristov)

[/b]