Ahojte
tak po case zase prispievam akvarista so mna uz asi pol roka:) ubehlo to dost rychlo.
Osadka v prezila takmer bez ujmy samozrejme moj akvariiny bermudsky trojuholnik zjedol 2och skalarov (ako som spominal asi chyba chovu alebo sorta nic moc). A prisiel som este o 1 panciernika panda. A takmer aj o panciernika oranzovoplutveho (ak je to spravny nazov) toho sa mi podarilo zachranit.
Poznatok rybky by mali byt vzdy v paroch na zaciatku som mal 3 pandy 3x oranzovych a z kazdeho druhu bol jeden taky zakrpateny maly nenapadny vyvrcholilo to proste uhynutim jednej pandy rychlo som kupil oranzovemu kamarata a uz za mesiac sa spametal vypada ako maly parok teraz

Po 2och mesiacoch som mal v akvka neskutocnu junglu Cabomba a Egeria densa a Hygrophila corymbosa sa odtrhli z retaze a urobili v akva za tyzden co som bol na dovolenke strasne čoro moro a narazil som na problem z riasou takou vlaknitou. Cize prestrihanie snaha odstranenia riasi za tyzden bola spet. Asi 3 tyzdne to iste do okola nakoniec som sa rozhodol pre mensiu (skoncilo to vacsou:) prerabku. Vybral som hore spominane rastiliny z akva uplne zostal tam bonaj anubisu, Ludwigia arcuata a par rastlin ktore si kupila priatelka (lebo vraj akva je naše

ktore neviem pomenovat. Inak po vybrati tychto rastlin riasa zanikla

Mezdi tym vznikla invazia slimakov kotulky predpokladam a este take rurkovite v strku.
S kotulkami som bojoval zbieranim umyvanim korenov ale stale su tu

2 tyzdne max aby ich bolo dost. Slimaky v strku som si nevsimol ze by boli az take rozmnozene akurat ked som vybral gro valkych rastlin zistil som ze to neije az take ruzove zacinam si mysliet ze na 1 zrniečko strku v akva pribuda 2 tyto slimaci.
Zohnal som si 2 botie macracanthy. Tak uvidime.
A teraz par otazok na Vas

Cital som ze botie maju radi kotulky lenze mam problem nechcem nikoho tymto zhodit alebo robit zlu reklamu, ale v symbioze som si kupil botie cca tyzden dozadu a uz dva dni ich hladam ani stopy ani pri krmeni ani pri nicom nechcem povedat ze vsetky ryby my umreli ale ma od nich asi polovicu osadky polovica je z Hornbachu to boli nakupy ala UU to chcem a kupim
Keby ryby umreli na to ze je nieco s akva tak nepoviem ani slovo ale ostatne ziju bez problemov. A vzdy nasledovalo cudne spravanie ci uz pri mojich dvoch ciernych skalaroch alebo tychto botiach zacali tancovat tak ladne tancovat inak sa to nazvat neda a o par dni nikde nic. Keby sa to stalo jednej rybke nehovorim ale mal som 2 druhy rovnakeho skalara a je fuc a takisto tie to 2 botie fuc. este skusim pohladal len sa mi to fakt nepaci velmi. Cim to teda je ze rybka nevydrzi v novom akva ani tyzden? choroba od zaciatku zmena prostredia? S botiami som daval do akva aj 2och panciernikov a ty su v pohode cize adaptacia prebehla tak ako mala. Zvyknu byt tieto ryby chore uz pred kupov?
Druha vec co sa tyka slimakov v strku Clea Helena a Vezovka je premnozenie problem? S kotulkami bojujem ale co sa tyka tychto tak som sa nic velmi nedocital. Urcite ich nechcem vykynozit ako vieme vedia byt aj prospesne ale zasa odtial po tial.

K layoutu rozhodol som sa zmenit vyzas akvaria chcem travnik

HC najlepsie, Riciovy koren v pozadi nieco na styl listovych raastlin sagitaria valisneria skombinovat s niecim farebnym asi nejaka cervena rastlina popripade zaujimavejsi druh rastliny uvidime.
Tym som zacal znova pridavat CO2 burciak metoda precistovacia flasa. Problem nastal pri utesneni otvoru kupil som si spojovacie Tcko kde su take stupliky a tie som dal do otvorov na tie som nasunul hadicku a zatesnil lepidlom vodeodolnym kvalitnejsim (ako som sa docital viac ludi to tak ma), akurat nebublinkuje podla mna na svoje moznosti bublinkuje malo asi presakuje. (CO2 perma test mam)
Cize aj moje odpoucania najlepsie je vlozit celu hadicku do otvoru s vrchnakom a asi pouzit plastelinu nemam s tym skusenosti ale bud. tyzden to skusim.
Objednal som aj doplnky od EasyLife tak uvidime co to spravi.
Otazocka akou formou tesnite burciakove flasky vy?
Bud. tyzden urobim potrebne upravy a uvidime co s toho bude