Mám taký krátky príbeh. Po 8 rokoch, čo som choval iba veľké cichlidy, sme vyčistili so 6-ročnou dcérou 110 litrové akvárko (cichlidy putovali do väčšieho). V piatok sme preprali štrk, napustili vodu. V sobotu sme pozháňali nejaké rastlinky; niečo z obchodu, niečo od kamarátov (pri cichlidách nemalo význam mať rastlinky). Kúpili sme filter a vzduchovací kompresor. V nedeľu sme zarybnili akvárko (niečo kúpené, niečo darované). V pondelok sme spočítali rybičky, paráda, boli všetky. V utorok za tmy som dorazil domov, samozrejme, dcéra pri akváriu. A hneď na mňa vyrukovala s problémom - ocko, tá gupka je asi chorá. A ja jej na to - ona nie je chorá, ona rodí
Podarilo sa nám zachrániť 4 drobčekov, viac sme nenašli. Asi som prišiel neskoro. Ale nevadí. Štyri narodené rybky po štyroch dňoch od zriadenia akvária, to považujem za veľmi rýchly úspech mojej dcéry (ja sa naozaj nestarám, ja len radím a pomáham). Tiež som začínal s akvaristikou, keď som mal asi 6 rokov. Ale s otcom sa nám prvé rybičky narodili možno po roku.
A čo bolo najkrajšie? Tá radosť v detských očiach. Kto to pozná, vie, o čom píšem