... oni samotné sú porovnateľné s dospelou samičkou Neocaridiny ...
Po niečo vyše roku by som povedal, že sú to mierumilovné rybky, ktoré sa zaujímajú len o seba, a jediný prejav "agresivity či nespolužitia" je imponovanie si samcov navzájom.
Vlado21 napísal:pH 3.8... fuu, vsak to uz by musela byt vyzmykana ovocna stava!Rybicky.net uvadza optimalne pH pre tento druh v rozsahu 7-8, ale nadrz min. 60l. Asi z dovodu, ze starsi samci byvaju agresivnejsi ku prislusnikom svojho druhu, v mensom akva a malom pocte (do 6 ks) by sa mohli navzajom (aj samicky) ustvat... Inac je este narocnejsia na cistotu a prekyslicenost vody. Celkovo to nie je rybka pre zaciatocnikov. Tak zvaz svoje sily!
Vlado21 napísal:Je chvalyhodne, ze sa najprv pytas a zvazujes vsetky za a proti, ako by si uz iba riesil nasledky chybnych rozhodnuti. Co sa tyka druhoveho obmedzenia miniakvarii, uplny suhlas, z toho mala, co je dostupne v beznom predaji, sa tazko vybera. Okrem toho, treba pamatat, ze v minicku voda rychlejsie meni parametre a bio-rovnovava je o dost krehkejsia ako vo vacsom akva. Preto by som don dal skutocne len nenarocne druhy, ktore aj vacsie zmeny kvality vody "rozchodia", teda ak sa to nestane pravidlom (to uz by bolo trapenie). Osobne by som ti doporucil zopar endleriek na bio-hnojenie, len sa musis zamysliet kam neskor umiesnis odrastajuci poter, ak by sa im u teba extremne darilo.![]()
Ak uz teda ides do minicka, doporucujem prestudovat Akvarium c.3, kde urcite najdes par inspiracii.
Vlado21 napísal:jj, niekto to riesi aj tak, ze si zaobstara iba samcekov. A potom nema problem s mnozenim.Len neviem ako to viac kohutov na malom "smetisku" (nebrat doslovne!) zvlada. U mna sa samcekovia v 100l prehanaju, ale nie je to nic agresivne, skor lahsia ziarlivost (ci skor jesitnost) voci konkurencii pri dvoreni samickam: kym jeden zalubeny endlerak nahana ineho slabsieho soka, uz jeho miesto pri samicke obsadi samcek dalsi. Je to zabava ich sledovat ako cely den lietaju po akva (uplny opak SAE, ktore vecer uz len polihuju na listoch a sleduju okolo sa nahanajuce endlerky)...
![]()
Btw, este ma napadlo, o Otikoch si neuvazoval? Tiez celkom mile stvorenia, bez extra narokov a zvladajuce aj mensiu nadrz...
Vlado21 napísal:si ty narocny kunsaft!kazdopadne, drzim palce aby si do minicka nasiel s cim budes spokojny a co sa ti paci!
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.