Cau Rado,
k tym tvojm vysledkom "mladého chemika". Pri celkovo zvysenom obsahu makro prvkov je akakolvek riasa pochopitelna, pretoze zvysena koncentracia niektorehych prvkov moze blokovat prijem inych prvkov (nepytaj sa ma konktretnosti, zdalo sa mi zbytocne tomu venovat viac pozornosti, tento fakt staci pre akvaristiku). Ja mam v akvariach bezne NO3=5ppm, PO4=0,4 az 0,8ppm, Fe=0,1ppm.
Mam odsledovane, ze ani pri NO3 = 20ppm, PO4 = 1,5ppm som nemal riasu, ale nemnozili sa krevety, privelmi vystrasene / vystresovane ryby dokonca aj pri krmeni. Rastliny rastli (primerane hnojeniu), ale aj hnojit ostatnymi prvkami si to pytalo poriadne. Taketo hodnoty som maval, ked som este nevedel, ako nastavit slabsie davkovanie (jasne, ubrat, ale kolko a coho???).
Takze odporucam celkovo aspon 50% znizit davky vsetkeho (ale nie naraz, robi sa to postupne), po mesiaci skontrolovat testami a doladit. Znizis tym rychlost rastu, usetris si tyzdenne kopu strihania a odlahcis rybam. Ak si myslis, ze ja nerobim nic ine iba kvapkam testami, tak si na omyle. Napr. od januara som 3 mesiace nic nemeral.
Problem s riasou na skle bude v draslíku. Skús ubrať K v pomere ku NO3

. Cca po 2-3 tyzdnoch mozes skusit zhodnotit situaciu s riasou na skle znova.
S tym Bolbitisom Ti žiaľ nepomozem, mne ide bez problemov. Ked sa niekedy konecne k tebe dostanem, mozeme sa na to kuknut.