Cože??arowana napísal:Z tých zabudnutých mám momentálne Changa ranga, Corynopoma risei a dlhé roky Badis badis snáď vo všetkých formách, ktoré sa objavili.
Colisa bejeus - je iba synonymom pre C. fasciata. Tá je celkom dostupná.labyryntko15 napísal:pre mna je obrovskov raritov colisa bejeus a microctenopoma
Uff tak to si nepotesil tym ze nezozeru ziadnu umelu potravu.arowana napísal:Kubo v obchode trochu prikrpateli, ich súrodenci u mňa sú už o tretinu väčší.
Predovšetkým, alfa a omega je v dobrom kŕmení rodičovských jedincov, nakoľko nepríjmu umelú potravu za žiadných okolností, aj keby mali zahynúť hladom.
Výter je bezproblémový, stačí na to cca 10-12 litrová vytieračka, mäkšia voda / 5-8 DGh /, pH mierne pod 7, teplota okolo 25-28°C, často sa vytrú aj v chladnejšej, avšak sa predlži embryonálny vývoj. Ako výterová podložka je vhodná nejaká dutina / rozpolený kokosový orech, príp. malý kvetináč /. Výterová fáza je obdobná ako u labyrintiek / samček v objatí tela otočí samičku bokom, alebo úplne k stropu úkrytu / a po výtere je potrebné odloviť samičku, nakoľko o výter sa stará výlučne samček. Mladé rybky po rozplávaní opúšťajú výterovú dutinu a vtedy je aj prítomnosť samčeka zbytočná a môže sa odloviť. Mladé rybky po rozplávaní bez problémov prijímajú artémiu. Rast je relatívne pomalý. Po týždni prijímajú už aj grindal a vtedy sa rast trochu zrýchľuje.
Hehe neviem preco moje cacatuoides nechcu potom suche krmiva.Cize mam zacat s artemiou uz zajtra? Alebo zozeru aj to nadrobene file tie badisky?Teraz som konecne nasiel nejaky clanocek http://www.akvarijni.cz/AC/badis.htmarowana napísal:Dospelé zožerú v pohode všetky mrazené žrádla, prirodzene úmerné ich veľkosti, t.j. koretra, komárie larvy, patentka a pod. Mladé žial si ani odmala neprivyknú na náhradnú stravu a to ich striedavo chovám pomaly 30 rokov a nikdy sa mi to nepodarilo.
Cacatuoides zožerie naopak aj "piliny z duba".
Oki thanx , dam vediet tak po tyzdni ze co zeru a ako to snimi jearowana napísal:File som neskúšal, ale nevylučujem. Držím ti palce.
arowana napísal:Mimochodom naši sa vrátili v utorok z Kamerunu a doniesli po p..i veci. Ďalší zajtra odlietajú do Fr.Guayany. Mám už nejaké foto z expedície a komletný zoznam s výsledným resumé.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.