Hora napísal:pri rozumnom počte rýb,by postačoval,ale hej,kto skúsil zvonku,chce mať vonku,podobne by som ho vymenil
Hora napísal:MisoM napísal:Takže stačí len meniť vodu?
Rob ako si vyčítal alebo ako to ADA doporučuje.Meň.
OT:Ja som nikdy počas celého zábehu nevymenil ani liter vody,testy krvavo červené na dusitany,už ani stupnica vyššie nebola a zabehol som do mesiaca,samozrejme bez rýb.
Ceratophyllum sa ti bude vyťahovať,myslím nové prírastky budú redšie,hlavná stonka tenká,keď je takto uchytené dole.Je to hlavne plávajúca rastlina,vtedy je pekne hustá,hrubá a najlepšie odoberajúca nadbytočné živiny,čo poznáš podľa rýchleho naberania rastlinnej hmoty a budeš ju často skracovaním vyhadzovať.Aj ryby budú vďačnejšie za kúsok liany na hladine,niekomu to ale prekáža.
Seraph napísal:mne sa to velmi paci a mam jednu otazocku co sa svetla tyka....svietim cca porovnatelne asi 6h dokopy s 2h pauzou, kolko nastavujes svetlo? ja ked dam na max, tak uberiem dve polohy, preto ma to zaujima...dikes
MisoM napísal:Aktualny stav + nové výhonky Alternanthea Reineckii. Zajtra príde verzia reineckii mini.
Hora napísal:Ideš svojou cestou,nie podľa Trčkovodu,kde si mal pri ADA meniť 40-50%,svietiť len 5-6 hod.,na druhej strane máš podstatne viac rastlinnej hmoty ako gumiakvária.S ,,K" by som začal určite,no výmeny na litroch pridal.Nemáš testy na Fe,PO4 NO3,nevieš koľko sa luhuje do vody zo substrátu a ako ovplyvňuje chemizmus vody.
Pri vyššej hodnote dusičnanov Alternathera nebude taká červená,červeným rastlinám je lepšie niečo okolo 5 a trochu viac mg/l.
Neviem,či časom nezrušíš cichlidy a aj 300 bude rastlinná
MisoM napísal:Hnedá riasa na obzorePomohli by "Otíci"? P.S. Začínam tretí týždeň zábehu...
Hora napísal:MisoM napísal:Hnedá riasa na obzorePomohli by "Otíci"? P.S. Začínam tretí týždeň zábehu...
nie,ako prišla,tak odíde,filter si vybral dobrý a začínaš tunovať nerezom čítam
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.