Pri zvýšených teplotách v akváriu mi začali odhnívať a totálne odišli niektoré rastliny

dlhy napísal:Chcem sa spýtať:
Pri zvýšených teplotách v akváriu mi začali odhnívať a totálne odišli niektoré rastlinyKonkrétne Blyxa japonica, Vallisneria spiralis, Egeria densa. Predtým krásne rástli, bujneli
, ale ako nastalo vonku oteplenie, u mňa doma tiež a rastliny začali odumierať. Na skúšku som dokúpil nový košíček Vallisnerie spiralis, ale po týždni už nevyzerá nijako optimisticky.
dlhy napísal:Ja mám dno od 4 do cca 10 cm a teplota mi miestami vystupovala až na 31°C. A práve počas týchto horúcich dní mi začali rastliny odchádzať.
skala napísal:dlhy, co to znamena pomalsi rast. skus to nejako popisat. napr. 1 cm za den, 1 cm za tyzden/mesiac.
nejde mi teraz o teplotu, ale o rast. ja totiz nic take popisovat nemozem, ledaze 1 cm / mesiac. A otazne aj zostane, ci +, alebo - .
kyslík napísal:Jednoznačne : Teplota 31 C je pre všetky rastliny smrteľná : jediné , ktoré by to ešte zniesli , sú echinodory ale za to ruku do ohňa nedám.
cyrano napísal:mne sa teplota tiez prejavila na rastlinach mam pocit ze najviac chradne vallisenria.
dlhy napísal:U mňa sa jej asi nepáči, alebo jej niečo chýba...
tomasm napísal:Ale inac blyxa japonica neni rastlina vhodna skor do popredia ? Konkretne na http://www.rataj-spk.cz/monatze/katalog/slozka/181a.htm ...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.