to rybka: Veľmi rád. Ovšem na začiatok musím podotknúť, že akva má 4 roky, dno tiež a nebolo menené, takže je plné detritu. To len na dokreslenie, nie je totiž jedno, či tie rastliny dáš do nového akvárka alebo do môjho.
Takže ja mám nasledovné, uvediem aj tie, ktoré sa mi v minulosti darili, ale vyhodil som ich z dôvodu, že mi prerástli akvárko:
Momentálne: Anubias barteri var. barteri (má už 3 roky a vyrastá z akvárka

, budem skracovať od spodu, aj sa rozmnožuje, má 2 mladé rastlinky na sebe), Anubias barteri var. nana (táto rastlinka je najstaršia, aj staršia ako akvárium), Cryptocoryne balansae (tiež stará cca. 5 rokov), Cryptocoryne affinis (4 roky), Cryptocoryne becketti var. petchii, Anubias barteri var. angustifolia, Nymphaea lotus Red Tiger, nejaký mach, nie je to jávsky - niečo, čo som len tak dovliekol s rastlinou a teraz ho mám chumáč veľký cca. 20x20cm, Lysimachia nummularia.
Dávnejšie: Vallisneria gigantea, Vallisneria americana, rôzne druhy Echinodorusov.
Asi toľko, mal som aj viac rastlín, ale zjavne sa mi neujali tie, ktoré vyžadujú stále dodávanie CO2 a tiež neprežijú bez dodávania Fe. Myslím si, že okrem CO2 a Fe mám všetkého dostatok v akvárku, NO3 aj prebytok