duri, ja teda vobec nesuhlasim, malo spolocne s realnou prirodou !!!duri napísal:Spolocenske akvarium moze byt velmi pekne, ale je to uplne umele prostredie, ktore s realnou prirodou ma malo spolocne.
Urcite nie, je to peknyduri napísal:Je "regionalna nadrz" slepa cesta?
roox napísal:duri: jednoznacna podpora... !!!
jsem kazdopadne pro biotopni akvarium, ...
... Podle mne je to urcity vyssi level pro akvaristy, udrzovat spolecenskou nadrz neni problem pro sirokou masu lidi. Ale jenöm nekolik nadsencu si da tu praci sehnat materialy o biotopu, nastudovat je a uvest je v zivot.
duri napísal:Ma podla vas specializacia akvarii podla jednotlivych "regionov" nejaku cenu? .... ale biotopmi alebo regionalnymi nadrzami sa tu zaoberame striedmo. Preco? Je "regionalna nadrz" slepa cesta?
duri napísal:Spolocenske akvarium moze byt velmi pekne, ale je to uplne umele prostredie, ktore s realnou prirodou ma malo spolocne.
roox napísal:Podle mne je to urcity vyssi level pro akvaristy, udrzovat spolecenskou nadrz neni problem pro sirokou masu lidi. Ale jenöm nekolik nadsencu si da tu praci sehnat materialy o biotopu, nastudovat je a uvest je v zivot.
milop napísal:Duri fandim ti ,
mal som take iste zmery ako ty, dokonca som ich realizoval, lepšie povedane pokusil som sa- zhodou okolnosti 1. bola tiež azija ( 2. akva= " Orinoko") Urobil som, potešil sa, ale časom prišli iné pekné= zaujmavé ryby a rastliny, potom ešte krajšie , a tým som skončil.
Ak nemáš viac akva , alebo nie si extremne zameraný na nejaké ryby a lokalitu , tak je ten zámer móóóc obmedzujúci - hlavne biotop - to regionalne akva sa mi zda realnejšie, ale aj tak ......
ja som nedokazal dlhšie zostať ani pri rybach a rastlinách z jedného kontinentu.
( nehovoríme o af. cichlidách,alebo halančíkoch,.. to je iné kafe)
xDodox napísal:Kde (stranky) sa daju najst lokality kde zije konkretna ryba?
roox napísal:mne laka vytvorit si hlavne tyto dva dalsi "biotopy" malawi utes a bystrinu s piscitym dnem (papua/new guinea) s gavunky...
joko napísal:Celkom dobra tema, vidim ze sme vsetci spokojni.![]()
Cekom sa mi pozdavala myslienka takeho Biotopu, spravit si nejake velmo dlhe akva 5 m, dat na zaciatok 2 cerpadla ako ma more, a vytvorit bystrinu ala perejeTam by dobre vyzneli dlhe valisne.
duri napísal:...Alebo chcem hufovite ryby, ktore sa naozaj drzia v hufe, a tetry to nemozu byt - no vyskusajte si, ktore mrenky sa naozaj drzia pokope a nerozlezu sa po celom akva...
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.