Mame tam jednu rastlinku odtialto z akvaristiky, kde nam teda vela poradit nevedia. Naozaj hrozne spôsoby. No ale ide o to ze nech sa snazime svietit akokolvek, bud mame zelene alebo hnede riasy. Teda ak sú to riasy, také hnedé tmavé povlaky na rastlinkách a štrku a pod. Rastlinka je pekná a mohutná, fajne vyrástla, ale korienky ma slabé, je prichytená kameňom. Závojnatky ju radi ťahali von Rybky sa držia aj keď doteraz neviem určiť ich pohlavie, análne otvory naozaj neviem spočítať Problem so svetlom je ale asi hlavne v tom,ze mame modry neon nie priamo urceny na toto.. ten ale robi zelene riasy.. ked dame ziarovku taku tlmenu zltu, tak je to ovela lepsie,aj ked som cital,ze sa to neodporuca.. Filter samozrejme bezi a je cisteny. Vzhladom na to,ze som ale cital ze zavojnatky vyrastu a potrebuju viac vody, tak chcem kupit nieco vacsie. Samozrejme ale len do 60l, viac ani nemam kde dat. Verim ze to bude stacit.
Rozmyslam nad setom ako je tento : shopakva.sk/4960-akva-diversa-startup-set-60-obluk-cierne.html alebo nieco podobne.. na nieco viac ani nemam moc peniaze..
Moja otazka teda znie, co mi odporucate , ked chcem prerobit kompletne akvarko , teda zacat od znova? Chcel by som ho mat rastline zalozene (pekne pestro zelene) ale nedokazal som sa docitat ake rastlinky su vhodne ku zavojnatkam. Uvazoval som aj nad inymi rybami, ale docital som sa ze to nie je vobec vhodne. Ak ano, opravte ma , rad budem mat viac druhov. Budem sa riadit radami uzivatela "vcielka" co som nasiel na fore pre zaciatocnikov. (http://www.akvaria.sk/forum/10-zainam-s-akvaristikou/2174-zalozenie-si-prveho-akvaria-par-rad)
Neviem si ale poskladať dve a dve ze su styri a potrebujem poradiť či sa mi oplatí kúpiť set,alebo mi viete pomôcť poskladať sklo , svetlo a techniku + rastlinky s ohladom na to ze som financne vytazeny. Filter mam vnutorny. Dakujem!
PS: ak ma máte chuť náhodou zdrbať za to že search.php a pod, tak prosím Vás nie.. Strašne ťažko sa to hľadá a potrebujem skôr radu konkrétneho človeka,čo vie čo potrebujem