Remus 63L



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Re: Remus 63L

Odoslaťod chnuro » 04 Okt 2012 14:00 pm

triscene napísal:chnuro...co myslis tym ze juwel potrebuje speci predradniky? ja mam prerobeny kryt 2x18w T8 na 4x, povodny predradnik bol vyrezany a su tam 4x predradniky z usporiek, mam zapojenu aj Juwel origo trubicu, myslim ze aj dve.

myslel si ze Juwel trubica potrebuje speci predradnik alebo na Juwel predradnik ide iba Juwel trubica?


o predradnikoch z usporiek som tu uz pisal na fore. Ked nejaky amater nevie, co je lampový prúd, z coho vyplýva životnosť elektroniky, tak by toto robit nemal. Je tam obrovske riziko škody na majetku. Spravne rozsvietit usporku je cela veda.

Mal som doma Juwel trubice s origos predradnikmi a nameral som lampový prúd okolo 430, alebo 480mA (ked chces vediet presne cislo, najdi si tem moj prispevok). Obyčajná HE trubica má okolo 185mA, HO majú trošku viac, povedzme 225 mA (ale tie nemajú všetky rovnako). Ja by som neriskoval, ze sa mi nieco v kryte roztopi, alebo vyhorí byt kvôli usetrenym 10e za predradník.

Tie odporucania vyrobcov o kombinaciach trubica-predradnik odporucam ako vyvojar dodrziavat.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Reklama

Re: Remus 63L

Odoslaťod Sunkafit » 04 Okt 2012 14:13 pm

keby sa dalo chnurov príspevok by som vyžltil :D
Sunkafit
 
Príspevky: 1275
Založený: 07 Jan 2011 19:09 pm
Bydlisko: Nitra

Re: Remus 63L

Odoslaťod Milan666 » 04 Okt 2012 18:03 pm

remus napísal:Samozrejme že mením aj predradník !!
Mne ide len o tú T5ku. Či tam dám dlhšiu / kratšiu, ale môžem použiť "staré" montážne diery...

http://www.bjs.sro.sk/index.php?page=sh ... &Itemid=61
Neviem, možno pomôže ak je predradník stavaný aj na T8 aj na T5





Blaváci :wink: prečo tak podráždene reagujete? :o O východňaroch tu píšete celé litánie a so vtipami a žijeme, no proste má zlé skúsenosti :? , tak čo?
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Remus 63L

Odoslaťod remus » 04 Okt 2012 19:01 pm

Odpovedali z elronu.. Bodaj by skrachovali pri takomto prístupe k zákazníkovi. Pýtal som sa, či majú na predajni predradníky 24W, a ako odpoveď mi prišlo "Technické listy predradníkov si nájdete na internete" - takže vôbec odpoveď na moju otázku..

BTW : bol by som rád, keby ste prestali riešiť bratislava-okolie-východ... Nemá to s témou nič spoločné, a podnecuje to len hádky. Tiež mám niekedy pocit že ludia sú tu divní, a to tu žijem od narodenia. Záleží od toho, koho stretnete.. Dobrí ale aj zlí a neochotní ludia sú všade..
remus
 
Príspevky: 152
Obrázky: 3
Založený: 16 Jún 2007 18:49 pm

Re: Remus 63L

Odoslaťod Milan666 » 04 Okt 2012 20:28 pm

No verím, že môj príspevok ste zobrali s rezervou, ja som ho ináč ani nemyslel, tak sory



No a k tej odpovedi? Máš na nich tel. číslo?, tak im zavolaj, oni nemusia vedieť či si veľko, alebo málo odberatľ
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Remus 63L

Odoslaťod remus » 04 Okt 2012 20:53 pm

Pisal som do maloobchodnej predajne... Skusil spm hodit mail este do yricomu a toho druheho shopu, tak uidim jak pochodim.
remus
 
Príspevky: 152
Obrázky: 3
Založený: 16 Jún 2007 18:49 pm

Re: Remus 63L

Odoslaťod remus » 11 Okt 2012 17:10 pm

Ahojte,
viete mi poradiť čo namiesto floran filtusu ? Alebo aj nič.
Na dno chcem dať Aquabasis+ / Deponit/ nejakú inú základovku. Je ten floran nutný (nikde ho neviem zohnať), alebo to môžem rovno prekryť povedzme 4cm vrstvou 1-2mm štrku.
remus
 
Príspevky: 152
Obrázky: 3
Založený: 16 Jún 2007 18:49 pm

Re: Remus 63L

Odoslaťod Giftzahn » 12 Okt 2012 05:12 am

@remus: floran filtus maju bezne v Aquasymbioze v BA .... cize tam ho polahky zozenies ... ono, pokial by si nebol z BA staci im tam zavolat a poslu ti to postou na dobierku ... okrem ineho tam dostanes aj ten RiverSand I ( pokial nekupujes priamo u Rataja) a aj Deponit MIX od Dennerle ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Remus 63L

Odoslaťod remus » 21 Okt 2012 14:50 pm

Ahojte,
chcel by som sa spýtať, čo si myslíte o následovnom pláne.
Vodu zo stávajúceho akva by som odložil na neskoršie použitie (pre urýchlenie zábehu po prerábke).

Nové dno:
1, 1 balíček Deponitu / JBL Aquabasis
2, Aktuálny čadič s veľkou zrnitosťou - preperiem vo vode. Živé baktérie tam ostanú, a dostanem z toho preč základové hnojivo, ktoré som tam vmiešal pred rokom, a ktoré vždy zakalí pri odkalovaní vodu
3, Sieťka - zabráni pomiešaniu s krycou vrtstvou
4, Krycia vrstva (2-3cm) ratajovho RiverSand I.

Svetlo ostane T8 15W + odrazka od Juwelu. Dokúpim na svetlo nenáročné rastliny - anubiasy, microsoria, vallisneria, na hladinu salvinia natans
Zabehnutý filter, voda, časť zabehnutého štrku - znamenalo by to, že ryby tam môžem vpustiť hneď ako sadne kal a bordel po manipulácí s dnom atď ?
remus
 
Príspevky: 152
Obrázky: 3
Založený: 16 Jún 2007 18:49 pm

Re: Remus 63L

Odoslaťod Milan666 » 21 Okt 2012 15:54 pm

Živé baktérie bez dostatku kyslíka hynú do pár minút a "odložená voda" by mohla ozaj poškodiť
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Remus 63L

Odoslaťod remus » 21 Okt 2012 16:13 pm

Prečo sa teda pri stavbe nového dna odporúča použiť aj to staré a dať časť starej vody pre urýchlenie zábehu ?!
Aký máš názor aj na zvyšok postu ?
remus
 
Príspevky: 152
Obrázky: 3
Založený: 16 Jún 2007 18:49 pm

Re: Remus 63L

Odoslaťod Milan666 » 21 Okt 2012 19:01 pm

Všetko sedí pokiaľ sa akvárium založí, spustí sa filtrácia, doleje sa voda zo zabehnutého akvária, v tvojom prípade je to "stavajúca voda", resp. voda zo stávajucého akvária a ideš. Odložiť vodu z takého akvária by znamenalo nahromadenie dusíka v takej vode
Obrázok používateľa
Milan666
 
Príspevky: 7983
Obrázky: 39
Založený: 13 Apr 2007 12:10 pm
Bydlisko: Spišská Nová Ves

Re: Remus 63L

Odoslaťod Giftzahn » 22 Okt 2012 08:48 am

@remus: njn, vobec nemusi "staru" vodu pozuit ...normalne zaloz akva a potom ho poriadne zabehni ...tak ako sa slusi a patri ...a problem mat nebudes ...:wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Remus 63L

Odoslaťod remus » 22 Okt 2012 22:16 pm

To ano,
ale čo s rybami, ktoré tam teraz sú ?
remus
 
Príspevky: 152
Obrázky: 3
Založený: 16 Jún 2007 18:49 pm

Re: Remus 63L

Odoslaťod Giftzahn » 24 Okt 2012 08:32 am

njn, ryby zatial prelovis napr do kybla ( na cas prerabky ) ... das im vzduchovanie ... a kybel das na "tiche" a tmave miesto .... a par dni v tom kybly vydrzia ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Remus 63L

Odoslaťod remus » 24 Okt 2012 22:26 pm

Pár dní..
Ale to zas nebude "poriadne zabehnuté" to akvárko...
Do toho kýbla vodu zo stávajúceho akva / odstátu vodovodnú ?
remus
 
Príspevky: 152
Obrázky: 3
Založený: 16 Jún 2007 18:49 pm

Predchádzajúca

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.