Toto je môj druhý pokus o akvárium. Kedysi bolo v obývačke, vyzeralo úplne ináč, a moc sa nedarilo. Preto to skúšam opäť, už je umiestnené v mojej izbe.
Poďme sa pozrieť na parametre :
Dátum založenia : 8.5.2011
Živočíchy : 7x Paracheirodon axelrodi, malé slimáky (čierni pasažieri - došli s rastlinami)
Rastlinky : Anubias barteri, Anubias barteri var. nana, Cabomba Caroliniana, Cladophora aegagropila, Egeria densa, Hygrophila diformis, Nesaea spec. red
Kŕmenie : 1x za deň : Sušené vločky, rastlinné vločky, granulky
Podstavec : stolík vyrobený na zákazku
Podložka : taká zvláštna pena, niečo ako Thermosafe
Dno : Čierna drť asi väčšej zrnitosti
Dekorácie : Koreň, rastliny, tapeta (dúfam že rastlinky ju zarastú)
Hnojivo : pôdny základ JBL ferropol
Svetlo : 15W Philips / 840, odrazové zrkadlo, v kryte. Vzhľadom na nízky pomer W k litrom svietim 12 hodín denne. Spínané digitálnym časovačom (trocha mi vadí, že spína zem, nie fázu ale čo už)
Filter : BluWave 03 (keramické valčeky, špongie)
CO2 : zatiaľ nie
Vzduchovanie : nie, ani neplánujem
Voda : z kohútika, chvílu (5 minút) odstáta
Voda paranetre : zatiaľ nemerané
Priebežne aktualizovanú galériu môžte pozrieť na adrese : https://picasaweb.google.com/117746092026643223817/Akvarium60L?authkey=Gv1sRgCPL99qr6vNvHowE&feat=directlink
prípadne v osobnom albume. V threade sa budem snažiť držať čo najaktuálnejšiu fotku.
Denník akvária :
8.5.2011 - založenie. Filtračné hmoty vo filtri boli už zabehnuté. Naviac som pridal 1 štartovaciu kapsulku baktérí, inak žiadne zázračné vodičky ani nič...
13.5.2011 - vpustené neónky - viacerí ma budete pravdepodobne za to kritizovať, ale neboli kúpené natrhlo. Mal som ich ešte "zo starého akvária" a tých 5 dní sa tlačili v 12 litrovom akváriu s Ancistrusom a Corydorasom, kde ich sfarbenie a lakanie dávalo jasne najavo nespokojnosť. Takže neónky su plávajú tu, Corydoras a Ancistrus zatiaľ v 12ke, aby mi nevytrhali ešte nezakorené rastlinky.