zvejk napísal:co teda s vodou z RO aby se dala pouziv v akva? jak ji upravit?
xDodox napísal:zvejk napísal:co teda s vodou z RO aby se dala pouziv v akva? jak ji upravit?
A na aké hodnoty? Voda z RO by mala mať pH neutrálne (okolo 7) a mala by byť mäkká. Ja mám vodu z RO: pH = 6.5, CT = 2°dGH, UT = 2°dKH
guppy napísal:xDodox napísal:zvejk napísal:co teda s vodou z RO aby se dala pouziv v akva? jak ji upravit?
A na aké hodnoty? Voda z RO by mala mať pH neutrálne (okolo 7) a mala by byť mäkká. Ja mám vodu z RO: pH = 6.5, CT = 2°dGH, UT = 2°dKH
Mám otázku.
Tvoj prístroj má zabudovaný stupeň, v ktorom sa voda spätne obohacuje o vápnik a horčík?
Lebo inak by si musel mať GH a KH nulové.
guppy napísal:2 dGH a 2 dKH je podľa mňa veľa na výstupnú vodu z RO ako aj napr. destilky.
Norman napísal:Dodo: ak mas naozaj take hodnoty, tak je nieco z tych veci co pouzivas srotBud osmoza alebo testy
Dones vzorku permeatu na stretko do kurie alebo na akvajar a premeriam ti to
guppy napísal:2 dGH a 2 dKH je podľa mňa veľa na výstupnú vodu z RO ako aj napr. destilky.
xDodox napísal:Odmeral som ešte raz. Do odmerky som dal 20 ml a kvapol som jednu kvapku. Voda dostala zelený nádych, nebola tak silno sfarbená ako pri 5 ml, ale i to mi stačí. Takže by mala mať určite menej ako 1°dGH.
zvejk napísal:chtel bych se zeptat, je provoz RO hlucny? vydava to nejake zvuky?
Existuji levne RO kolem 3000.-? Potrebuju to hlavne (a vpodstate jen) kvuli odstranovani NO3.
diky
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.