Vedecké meno :Rineloricaria lanceolata (Gunther, 1868)
Spoločné meno(s) : Whiptail sumec veľký
Charakteristické miesto : Xeberos, vrchný Amazon R., Peru.
Synonymum(s) :Hemiloricaria lanceolata , Loricaria lanceolata
Niekoľko zdrojov vypíšú tento druh distribúcia v južnej Amerike ako obmedzený na vrchnú Amazonskú rieku umývadlo ale toto druh bol zaznamenaný v omnoho viac lokality, v zásade väčšina južnej Ameriky z severného a vrchného Amazon umývadla k Paraguaj na juhu.Toto je pravdepodobne pretože niekoľko obdobných druhov sú v tomto rozsahu.
pH 6.0 - 8.0
Teplota 25.0 28.0°C alebo 77 - 82.4°F
Iné parametre dH 5- 19.
Je to zo stránky :
http://www.planetcatfish.com/catelog/species.php?species_id=739Preložené PC TRANSLATOROM TAK MA ZA PREKLAD NEBITE

Ešte tu je niečo:

Zo stránky:
http://www.familie-hauffe.de/atlex/arten.asp?id=434Tiež preložené PC TRANSLATOROM , ALE DO ČEŠTINY
Třída: Osteichthyes (kostnaté ryby)
Pořádek: Siluriformes (sumci)
Rodina: Loricariidae (tektonické zrcadlo štíty- nebo antén - sumci)
Druh: Rineloricaria
Typ:Rineloricaria lanceolata (Lanzenharnischwels)
[Rineloricaria lanceolata]
Popis:
Mírný a soumrak - aktivní typ je dobrý partner v Salmlerbecken.Jemné - zrnité dno - důvod s něco rašelinau - část a hustá osázení s velikými - trudovitými rostlinymi nabízet pěkné doma.Než ukrýt vyhledaný u kamení a kořen takého rádu troubení.Moorkienwurzeln sa / si hodit vyčnívající K úhradě balastní látka-potřeby.
Mindestbeckengrosse: 80 cm
Výstelka:
Rostlinný strava a kořen
Rostlinná potrava je u mladý lesní porost z mísa z Feinfrosterbsen nebo salát - listov.V kolektivní - mísa je večere do - podšívkovaný.
Výchova:
U posilnit a abwechslungsreicher stravy je pozdější chov v společnost - mísa možný.Někteří úzký troubení jsou přijetí násada vajec důležitý.Do tomu dolů-tření ryb měl ženuška daleký, tu to mladí položit .Kluci vklouznout po deváté dny a předpoklad ráde Artemia- Nauplien .Měl podařit sa / si skluz, tak může roura s mladí také do odchov - mísa s - velmi čistá 5cm vysoká voda bez dna - důvod dať bude.V tomto odchov - mísa nahrazená denně polovině voda chlor-volná příroda čerstvami voda.Lehčí řasy-mladý lesná porost podporovaná růst mladá ryba, remontní.
PH od 4,5 do 8
Celková tvrdost od 1 do 20
Teplota od 22 do 30 Celsiových stupňov
Poznámky k životnému prostoru:
Na chlor působit Lanzenharnischwels citlivý.Voda pro týdenní část-výměna vody měl proto odstálý, dobře provzdušit a pokud možno přes rašelina cezenú svůj.
Mísa:Akvárium
Normální teplá voda- akvárium s teplotami o 25°C.Osázení mísa je zasluhující doporučení.
Zo stránky:
http://articles.gpasi.org/rineloricaria_lanceolata.html

Títo sú veľmi príťažlivá hrdza hnedá ryba s význačnými plutvami a dlhý whiptail.Ja som kúpil rodičia v ACA konvencii v roku 2000.Oni bolo povedané, že byť červení farowellas z Nemecka a súdiac podľa ich cena ja si myslím, že oni preleteli prvú triedu.Avšak, oni mali cenu každý penny.Oni sú aktívni ryba a často videný visiaci z strán z ich nádrže ich kojencovými ústami.Ja som urobil omyl myslenia ktorého oni boli riasy jedák kvôli týmto ústam.V skutočnosti, napriek tomu ja som často som ponúkol im fazule, nikdy som nevidel im jesť fazuľu.Oni robia, ale skočia po čiernych červoch a budú jesť vločku jedlo.Rovnako deti budú jesť čerstvo šrafovaný soľankový morský rak,spúšťané trusy zajaca a, a mikro- červy, ale nie fazule.
Ja som kúpil rybu keď bol asi jeden palec a dohad oni boli o 2 - 3 mesiacoch starých.Oni rýchlo vzrástli vo ich 10- galón nádrž v mäkký, kyslá (6 pH) teplá 72 - 76oF voda a začala prehliadku pohlavnú dimorfia po ďalších 6 mesiacoch.Keď ja som presunul pár k 2.5 dievča nádrž s množstvom PVC segmentov z rozdielnych priemerov oni boli o 3.5 palcov dlhý.Skoro muž súdna vec potrubie asi 3/4- palcový priemer a žena konečne schválená.Oni museli vtlačiť , ale skoro tam byť o desiatich veľkých jantárových vajciach v potrubí s mužom.Po o desiatich dní vajciach šrafovaný a drobizg zavesený z každého povrchu.Oni boli o 1/2 palcov dlhý a vyzerali rodičov.Ani rodič rozrušený drobizg alebo určitý albín huňatý nos drobizg ktorý bol v rovnakej nádrži.
Oni jedli detský soľankový morský rak, a huňatý nos drobizg a slimáky jedli fazule.Teplota bola asi 76°F a 6 pH.Ja som zdržal vodný opakovaný nákup a predaj cenných papierov s otvorenou leteckou dopravnou spoločnosťou kotvenou dnu nádrže. Oni rástli rýchlo a sú asi 1 palec v 2.5 mesiace.Volal som im Rineloricaria lanceolata pretože to je to, čo predavač a pár iných "experti" v konvencii povedali, že oni boli. Oni robia vzhľad ako obrázky tento rybí v Dr.Axelrod- ovho Atlasy z sladkovodnej ryby na strane 263.