Rio Negro



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Re: Rio Negro

Odoslaťod hongi » 27 Okt 2013 20:35 pm

no jo raselinka robi svoju pracu, mna by zaujimalo ako sa sprava ph pod jej vplyvom. alebo ti ide len o farbu?
hongi
 
Príspevky: 793
Obrázky: 9
Založený: 21 Feb 2003 10:57 am

Reklama

Re: Rio Negro

Odoslaťod prasan » 27 Okt 2013 22:21 pm

Pekné,budem sledovať a držať palce.
Obrázok používateľa
prasan
 
Príspevky: 4261
Obrázky: 71
Založený: 03 Dec 2009 21:37 pm
Bydlisko: Spišská Belá

Re: Rio Negro

Odoslaťod RadoA » 28 Okt 2013 06:42 am

hongi napísal:mna by zaujimalo ako sa sprava ph pod jej vplyvom. alebo ti ide len o farbu?
Veru, aj mňa by toto zaujímalo :roll:
Obrázok používateľa
RadoA
 
Príspevky: 607
Obrázky: 31
Založený: 25 Jún 2004 07:09 am
Bydlisko: Košice

Re: Rio Negro

Odoslaťod Miloš » 28 Okt 2013 08:26 am

raselina pH znizuje ale ako neviem lebo nemam nakalibrovany pH meter. ale pre ilustraciu zdrojova voda GH 12, KH 17 (zdroj vodarne) a tento vikend boli GH 9 a KH 8.5 (testy TETRA)
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rio Negro

Odoslaťod vincent van gogh » 28 Okt 2013 17:32 pm

Je evidentné,že pacient na pitevnom stole sa má k životu.Slová chvály su zbytočné...ved je to hádam jasné. Táto téma...konkrétneho biotopu...môže byť - napr.s edukatívnych dôvodov- velkým prínosom pre nás laikov,čo sa akvaristike venujeme ostatný rok,dva...(a nemali to šťastie od materskej školy :) )
Páči sa mi,že si dal hnedú tapetu-a nie krkolomné 3D. (však aj ten rozmer...) Ešte viac,keď sa korene dostanú do požadovaného stavu a pribudlo by dobré kamenivo. No a ked tam budú tie perleťovky......hmmm
Škoda,že je to privátny priestor;...normálne školské exkurzie za primerané vstupné.. :?
Obrázok používateľa
vincent van gogh
 
Príspevky: 1520
Založený: 28 Sep 2013 12:21 pm
Bydlisko: BA

Re: Rio Negro

Odoslaťod RadoA » 29 Okt 2013 06:35 am

Miloš napísal:raselina pH znizuje ale ako neviem lebo nemam nakalibrovany pH meter
Ok, tak iná otázka: máš už plán, ako často budeš meniť rašelinu? A aké množstvo naraz? 20 litrov je relatívne dosť, ale aj tá kontinuálna výmena vody asi "výluh" dosť zriedi. A pH sa asi môže dosť meniť (teda hlavne pri výmene rašeliny). Preto aj bola tá zvedavosť na pH :angel:
Obrázok používateľa
RadoA
 
Príspevky: 607
Obrázky: 31
Založený: 25 Jún 2004 07:09 am
Bydlisko: Košice

Re: Rio Negro

Odoslaťod Miloš » 29 Okt 2013 08:27 am

takze raselina je v 4 vreckach takze na zaklade merania ak zacne pH stupat tak jednoducho vymenim postupne vsetky vrecka odhaduje to tak raz za 3 mesiace ale to ukaze cas, a kvoli zabraneniu vplyvom vstupnej vody rozmyslam tu este pred privodom do akvarka prehnat cez raselinu len tym ze som musel pouzit regulacny ventil tak to musim domysliet ten sa neda zapojit tak jednoducho ako tie ventily na bypasse. do buducna uvazujem pouzit na privode priamo demi kolonu ale to je hudba buducnosti a ak sa bude dat tomu vyhnut (pH by som chcel 6 - 6.5 a tvrdost tak 4 GH) asi sa o to pokusim nakolko predstava ze mam v byte kazdy mesiac aspon raz skor dva krat regenerovta kolonu ma dost desi
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rio Negro

Odoslaťod astro » 17 Nov 2013 21:15 pm

Ako to pokračuje Miloš? a ešte jedna otázka: Treba takéto bezrastlinkové akvárko vzduchovať?
Obrázok používateľa
astro
 
Príspevky: 2920
Obrázky: 154
Založený: 27 Mar 2009 11:34 am
Bydlisko: Bratislava - DNV

Re: Rio Negro

Odoslaťod Miloš » 18 Nov 2013 21:01 pm

pokracuje to tak ze som na akvajeseni kupil dalsie 4 korene :). Vzduchovanie mam len vo filtry v prevzdusnovacich komorach. a akvarko je sice bez rastlin ale tie su vo vyrovnavacej komore filtra takze uplne bez rastlin to nie je predca len treba nejak NO3 odburavat
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rio Negro

Odoslaťod crevo » 18 Nov 2013 21:42 pm

Aj niaku fotku by si to zasluzilo :)
crevo
 
Príspevky: 166
Obrázky: 8
Založený: 25 Aug 2012 09:08 am

Re: Rio Negro

Odoslaťod Giftzahn » 19 Nov 2013 08:42 am

njn, tych korenov sa do tvojho akva teda este isto zopar zmesti .... som uz zvedavy ked ti dorazia ryby a sfinisujes akva .... aako to cele bude vyzerat ..... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rio Negro

Odoslaťod Miloš » 19 Nov 2013 15:13 pm

takze 3 zo 4 novych korenov umiestnene, 4. plava :( tak musim pockat a mozno potom pride k opatovnemu premiestneniu. Foto bude az ked bude umiestneny aj 4. koren. Ale uz sa zda, ze korene su vo finalnom pocte, ak este nejake pribudnu, tak na pravu stranu, aby to islo viac ku hladine
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rio Negro

Odoslaťod salik » 19 Nov 2013 19:07 pm

milos, pokial nema koren prilis uzky spodok, pouzi tenku bridlicu, navrtaj dieru a sup samorezku, takto zastabilizuj vsetky, nebudes mat v buducnosti problem pri cisteni atd.
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2843
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: Rio Negro

Odoslaťod Miloš » 19 Nov 2013 19:17 pm

Ten koren bridlica na dne neudrzi skusal som ho zatazit tym korenom nalavo 80cm mangrovy koren, ktory je vo vode par rokov a aj ten bol nato malo :-)
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rio Negro

Odoslaťod Miloš » 25 Nov 2013 08:11 am

Takze dnes cca 0 3:00 sa Rio Negor prvy krat rozhodlo opustit koryto. Hadicova rychlospojka v systeme kontinualnej vymeny nevydrzala a hadica sa z nej odpojila vysledok cca 40 l vody na podlahe.
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rio Negro

Odoslaťod Raviolka » 25 Nov 2013 10:04 am

:shock: Ty jo, docela mě polilo horko jak jsem to četla, ale 40 l vody není zas tak strašné :angel:
Obrázok používateľa
Raviolka
 
Príspevky: 2578
Obrázky: 68
Založený: 18 Feb 2004 15:06 pm
Bydlisko: Ostrava

Re: Rio Negro

Odoslaťod Miloš » 25 Nov 2013 10:08 am

40 l je este relativne v pohode len to treba poriesit do buducna aby podobny problem nemohol nastat inak mozem kontinualnu vymenu zrusit. Kazdopadne Rio Negro sa vratilo do svojho koryta a momentalne zacalo obdobje sucha (pritok som zastavil ale odtok je stale aktivny)
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rio Negro

Odoslaťod Giftzahn » 25 Nov 2013 12:58 pm

fuha ... ocividne si mal malu monzunovu zaplavu na podlahe ... njn, aj tych 40L je dost .... nastastie ze to nebolo viacej .... a uz sa z koryta nelialo ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rio Negro

Odoslaťod barky » 25 Nov 2013 18:42 pm

Mas stastie ze nehrozi vytopenie susedov... kazdopadne ako si to zistil o tretej v noci? 40 litrov ti asi do spalne nepotieklo.
barky
 
Príspevky: 1375
Obrázky: 33
Založený: 01 Apr 2003 15:25 pm
Bydlisko: DE - Düsseldorf

Re: Rio Negro

Odoslaťod ichthys » 25 Nov 2013 21:40 pm

ja mam rychlospojky na filtroch zaistene este prelepenim vodeodolnou sirokou paskou, aby sa len tak neodpojili (najma nie vplyvom zvedavosti 2 a 5 rocnych odpajacov :-) ); pri udrzbe minimalne zdrzanie...
ichthys
 
Príspevky: 232
Obrázky: 3
Založený: 15 Okt 2010 15:00 pm

Re: Rio Negro

Odoslaťod Maja » 25 Nov 2013 21:56 pm

ichthys napísal: 2 a 5 rocnych odpajacov :-)

:lol: :o :mrgreen:
kŕmiči a regulovači :lol:
Obrázok používateľa
Maja
 
Príspevky: 705
Obrázky: 44
Založený: 09 Okt 2003 20:19 pm
Bydlisko: Bratislava- Petržalka

Re: Rio Negro

Odoslaťod Miloš » 26 Nov 2013 08:06 am

barky napísal:Mas stastie ze nehrozi vytopenie susedov... kazdopadne ako si to zistil o tretej v noci? 40 litrov ti asi do spalne nepotieklo.

no zrazu sa zobudis a pocujes tiect vodu :)
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rio Negro

Odoslaťod Miloš » 26 Nov 2013 08:08 am

ichthys napísal:ja mam rychlospojky na filtroch zaistene este prelepenim vodeodolnou sirokou paskou, aby sa len tak neodpojili (najma nie vplyvom zvedavosti 2 a 5 rocnych odpajacov :-) ); pri udrzbe minimalne zdrzanie...

to by asi nepomohlo filter pracuje na principe spojenych nadob a teda tam nie je extra velky tlak ale mne sa za tou rychlospojkou reguluje tlak s vodovodneho potrubia na 1.5 bar a to by paska asi neudrzala
Obrázok používateľa
Miloš
 
Príspevky: 1083
Obrázky: 113
Založený: 19 Aug 2005 18:47 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rio Negro

Odoslaťod ichthys » 26 Nov 2013 19:28 pm

Aha, to som nevedel. A nie je teda moznost zredukovat tlak este predtym nez pojde voda do hadice, normalnym ventilom? Alebo pouzit namiesto rychlospojky klasicku hadicovu spojku s dvomi sk paskami?
ichthys
 
Príspevky: 232
Obrázky: 3
Založený: 15 Okt 2010 15:00 pm

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.