Roland 140L



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Re: Roland 140L

Odoslaťod Jozef I. » 28 Jan 2014 11:10 am

No to je chyba, to by si práve mal, v novych akvariach sa meni voda najčastejšie... treba si naštudovať zabeh akvaria.
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1520
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Reklama

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 28 Jan 2014 11:49 am

Precital som toho vela,no nespominam si ze sa voda meni po troch dnoch ale mozno ano
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Roland 140L

Odoslaťod cezar.milan » 28 Jan 2014 14:01 pm

Pri zábehu meň 1/3 vody a je lepšie častejšie. Ten sliz na koreni zmizne, začalo ti to tam žiť, sú to tiež baktérie
Obrázok používateľa
cezar.milan
 
Príspevky: 1717
Obrázky: 0
Založený: 21 Dec 2013 14:01 pm

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 29 Jan 2014 18:13 pm

Tak som ten koren vibral umil v horucej vode a supol na 10 min. do truby na 200°C ,dufam ze to pomoze.Vimenil som 1/3 vody a pripoj co2 biokvas vlastnej vyrobi.
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Roland 140L

Odoslaťod cezar.milan » 29 Jan 2014 21:29 pm

To si robiť nemusel
Obrázok používateľa
cezar.milan
 
Príspevky: 1717
Obrázky: 0
Založený: 21 Dec 2013 14:01 pm

Re: Roland 140L

Odoslaťod grello » 31 Jan 2014 12:51 pm

A ten biokvas na rastliny po 4 dnoch?
NAčo? ak sa mozem spytat... :?:
A na zaciatku sa v akva deje vselico nakolko sa usadzaju bakterie a podobne veci... :wink:
A rastliny musia aj zakoreniť...
Obrázok používateľa
grello
 
Príspevky: 348
Obrázky: 0
Založený: 23 Júl 2012 20:30 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 31 Jan 2014 13:00 pm

Este ze sa tu tie odpovede nebiju.Par komentou dozadu my pisete ze tam biokvas(co2) mozem dat.
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Roland 140L

Odoslaťod cezar.milan » 01 Feb 2014 16:37 pm

Je to na tebe či urobíš tak, či onak, nič zlé sa diať nebude
Obrázok používateľa
cezar.milan
 
Príspevky: 1717
Obrázky: 0
Založený: 21 Dec 2013 14:01 pm

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 07 Feb 2014 09:53 am

Obrázok
Obrázok

Zajtra budu dva tyzdne co to mame zalozene.Pribudol,ohriecac,cierna folia (ktora sa my moc nepodarila :? ) difuzor (navod od milana)http://www.akva.sk/urob-si-sam-difuzor-na-pustanie-co2-t13029.html, cambarellus patzcuarensis var.orange 2ks a nejake slimaky.
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Roland 140L

Odoslaťod robeno27 » 07 Feb 2014 12:10 pm

Ten Anubias čo máš zasadený pred koreňom nesmie byť zasadený v substráte, zanedlho by ti zhnil. rašej by som ho uviazal na koreň.
A C02 môžeš kludne pridávať od začiatku. Rastlinám to 100% neuškodí a čo ich nezabije to ich posilní :)
Obrázok používateľa
robeno27
 
Príspevky: 117
Obrázky: 10
Založený: 26 Máj 2011 21:45 pm
Bydlisko: Šaľa

Re: Roland 140L

Odoslaťod amy01 » 07 Feb 2014 12:31 pm

Ja anubiasy sadím roky a nikdy mi nezhnili, teda tá tvrdá časť je nad substrátom a korene dlhé pod. K tej fólii ak je samolepiaca mal si navlhčiť sklo a potom ju lepiť.
Obrázok používateľa
amy01
 
Príspevky: 444
Obrázky: 42
Založený: 25 Mar 2008 16:54 pm
Bydlisko: Celé zle

Re: Roland 140L

Odoslaťod robeno27 » 07 Feb 2014 14:59 pm

Ak je rizom nad substrátom tak by to nemalo vadiť, ale v tomto prípade to nevidím navrchu.
Obrázok používateľa
robeno27
 
Príspevky: 117
Obrázky: 10
Založený: 26 Máj 2011 21:45 pm
Bydlisko: Šaľa

Re: Roland 140L

Odoslaťod cezar.milan » 08 Feb 2014 12:11 pm

Veľa záleží aj od substrátu, hrubší, jemnejší, porovatejší, od hygieny, množstva zachyteného detritu, atď. atď. Je lepšie ho nesadiť.
Má to svoje výhody, ak potrebuje niekto odkalovať, čistiť zadné sklo a pod. , tak stačí ich povyberať do vedra a na dne máme "volné ruky" :)
Obrázok používateľa
cezar.milan
 
Príspevky: 1717
Obrázky: 0
Založený: 21 Dec 2013 14:01 pm

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 27 Feb 2014 22:16 pm

Obrázok
Obrázok
Po mesiaci a malych upravach s kamenmi to vizera takto.
Mam tam nejakych panciernickou,gubky,mecune,prisavniky a mrenky machove.
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 28 Nov 2015 08:53 am

Tak po dlhej dobe je tato 140 na predaj a v izbe stoji nova nadrz inspirovacia Astroakvarium takze rozmery
190x60x50.
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 28 Nov 2015 16:28 pm

Obrázok
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Roland 140L

Odoslaťod Pštros » 28 Nov 2015 20:01 pm

parádička, gratulujem k prírastku :D

Nech Ti akvá výjde podľa predstáv a ešte lepšie...budem sledovať...
Obrázok používateľa
Pštros
 
Príspevky: 782
Obrázky: 23
Založený: 08 Mar 2004 09:37 am
Bydlisko: Kežmarok

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 28 Nov 2015 22:04 pm

Dakujem za podporu.Nastal problem hned od zaciatku ako sme ho polozily na stojan oblozeny drevotrieskou vid.foto.V strede na komode su nozicky ktore ale zdvihaju stred akva o 3mm.Na pravej strane mam akva 3mm nad polystyrenom a na lavo 2mm.Mam tam dvojku polystyren ale niesom si isty ci sa to pri skusobnom napusteni virovna.Zajtra zlozime akva a nalepime ciernu foliu a nejako to musim virovnat.
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Roland 140L

Odoslaťod Jozef I. » 29 Nov 2015 00:11 am

Teoreticky by to problém byť nemal, lebo ten polystirén sa tam dáva práve kôli rôznym nerovnostiam a myslím si, že keď akva napustiš vodou tak pekne dosadne, ale nie som tak zdatný vo fyzike, tak neviem či moje tvrdenie je správne.
Obrázok používateľa
Jozef I.
 
Príspevky: 1520
Obrázky: 0
Založený: 04 Feb 2012 18:46 pm
Bydlisko: Senica

Re: Roland 140L

Odoslaťod kocur_82 » 29 Nov 2015 07:57 am

tak to je teda parádna nádrž, pre mňa by to bolo určite veľké sústo, ale výzva je to poriadna...
Obrázok používateľa
kocur_82
 
Príspevky: 247
Založený: 16 Mar 2013 13:14 pm
Bydlisko: Komárno

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 29 Nov 2015 18:13 pm

Obrázok
Napustanie
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 29 Nov 2015 18:14 pm

Obrázok
35 min. a je napustene .Polcolova hadica .
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 29 Nov 2015 18:17 pm

Obrázok
V jednom rohu my to uteka.Mozem to tak nechat?Je to len skusobne napustenie.Sice zatial by tam mohly ist vianocne kapre :o
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

Re: Roland 140L

Odoslaťod Roland_nz » 30 Nov 2015 22:06 pm

Obrázok
Obrázok
Skuska priemyselneho osvetlenia 2x58w s dekou ako tienidlo pretoze izba svietila ako Tesco :mrgreen:
Obrázok používateľa
Roland_nz
 
Príspevky: 63
Obrázky: 0
Založený: 03 Feb 2013 20:27 pm
Bydlisko: Nové Zámky

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.