Rolling stones



spustená nová sekcia kde budete mať možnosť prekonzultovať s akvaristami dosiahnutý layout Vášho akvária

Re: Rolling stones

Odoslaťod Giftzahn » 21 Jún 2012 16:49 pm

@triscene: njn, flow budes mat dobry ked tie dve chrastitka vymenis za jeden poriadny EHEIM ... heh, a ver mi podobnu 501 chrastitko + zavesne chrastitko kombinaciu mam u mna v Mini-M a o dobrom "flowe" sa ani so srandy hovorit neda ... :lol:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Re: Rolling stones

Odoslaťod Glitter » 21 Jún 2012 17:02 pm

No pouvažoval by som nad tým CO2 doors.. :)

Skus aj radu od Triscene.
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Rolling stones

Odoslaťod doors010 » 21 Jún 2012 19:02 pm

jasne ze skusim uz som to aj nastavil dokonca mi moj pristroj dovoluje nastavit v rozny cas rozne PH co som zistil iba dnes ina supa nie??? skusim aj to EC striekat na kamene...
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Rolling stones

Odoslaťod Glitter » 21 Jún 2012 19:07 pm

No nie každý sme boli obdarený mať takú šupu na dávkovanie CO2 :D

Daj potom info..
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Rolling stones

Odoslaťod doors010 » 21 Jún 2012 19:24 pm

jasne zatim dik za rady uvidim ci sa nieco zmeni lebo dnes som pomeral aj hodnoty vody a vsetko bolo fajn
NO3 15 ppm
Fe 0,2 ppm
PO4 0,4 ppm
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Rolling stones

Odoslaťod Glitter » 21 Jún 2012 19:43 pm

jj, hotnoty fajn, jedine sa mi nepáčilo pH 7.3, to musíš dať permanentne na hodnotu okolo 6.3-6.5

Fe kľudne pridaj tak, aby si ho mal na 0,5 ppm
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Rolling stones

Odoslaťod doors010 » 21 Jún 2012 19:51 pm

pockaj PH 7.3 som myslel ze je rano okolo 8:00 svetlo zapinam az o 13:00 ...co2 sa zapina o 8:00 a hodnotu 6,7 dosiahne okolo 11:00 takze v case svietenia nieje ziadne kolisanie PH cka ...
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Rolling stones

Odoslaťod Glitter » 21 Jún 2012 20:04 pm

A to je to, to kolísanie eliminuj úplne ;-) Z toho vyplýva, že CO2 potrebuješ zopnúť cca o 5-6 ráno. Treba odsledovať.
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Rolling stones

Odoslaťod doors010 » 21 Jún 2012 20:11 pm

teraz som to nastavil na pevnu hodnotu 6,7 nonstop tak uvidime ci to pomoze
co sa tyka DC ten je pri hodnote 6,7 uz skoro do zlta pouz. KH4 aj ked uz by som si mal vyrobit druhy roztok tento uz mam asi rok tak mozno to nebude presne 4KH
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Rolling stones

Odoslaťod Glitter » 21 Jún 2012 20:14 pm

Aha, vlastne ty máš sondu, tak to vieš urobiť aj napevno, stále na to zabúdam :) Ano, určite lepšie riešenie. Ale k tej BBA ako sme ti radili už vyššie.
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Rolling stones

Odoslaťod doors010 » 21 Jún 2012 20:24 pm

jasne dik za rady ked sa nieco zmeni ci k lepsiemu alebo horsiemu budem informovat
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Rolling stones

Odoslaťod triscene » 21 Jún 2012 20:31 pm

amazonia by ti nemala pushovat ph na uroven cca 6.7 stale? Hoci tam mas tie sutre a zvysuju ho ale mala by pracovat hm?
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: Rolling stones

Odoslaťod doors010 » 21 Jún 2012 20:58 pm

nuz to ti ja neviem co sa tam deje ja ti davam len fakty co meria sonda nic ine okrem kamenov tam nema co PH zvysovat
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Rolling stones

Odoslaťod Giftzahn » 22 Jún 2012 07:55 am

njn, pokial su tie sutre nieco ako0 seiru atd. ...tak rozhodne ph zvysuju ...nie samozrejme extra dramaticky ale predsa ... ono tych 6,7 sa da pomocou Co2 dostat tam kam clovek potrebuje ..cize presne ako pise Glitter je treba eliminovat kazdy vykyv ph. ....

@triscene: bez tych kamienkov si viem predstavit ph okolo 6,5 -6,7 a to dokonca aj bez akehokolvek pridavania Co2 ... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rolling stones

Odoslaťod triscene » 22 Jún 2012 09:04 am

jj zvysuju ale preto ich Amano pouziva v kombinacii s Amazoniou a povedzme si ze proste ma pH davat dole aj ked su tam sutre, co som videl a mam aj ADA book tak vsetky akvaria co tam mal vystavene tak mal tuto kombinaciu a pH okolo 6.8. otazka je ze ci s CO2 ale co z toho ked pH znizuje a nevie ho kontrolovat? :)
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: Rolling stones

Odoslaťod Giftzahn » 22 Jún 2012 15:42 pm

@triscene: njn, sak nezabudaj ze papier znesie vela ... mozno to bola len tlacova chyba ... a v skutocnosti tam ma 6,3 ph ... :lol: cize vsetko treba brat s istou davkou rezervy ( tych 6,8 ph mi hrozne pripada ako take instatne optimalne cislo ... priam idealne ph :mrgreen:) ... a nezabudaj ze ADA book je vo svojej podstate komercna zalezitost = navnadit na kupu ... zopar uvodnych stranok s fesnymi akva a potom kooooopa akva HW, hnojiviek, atd. atd. atd. ... uz len kreditku vytasit zavriet oci a kupovat .... :wink:
Obrázok používateľa
Giftzahn
 
Príspevky: 6033
Obrázky: 12
Založený: 11 Jan 2008 14:09 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Rolling stones

Odoslaťod triscene » 22 Jún 2012 16:27 pm

jj boli tam rozne setupy a niektore mali ine pH...to co som dal bol cca odhad, nemal som to vtedy pred sebou.
pochybujem ze pri 20ich akva a udajoch tam by bola tlacova chyba :D
Obrázok používateľa
triscene
 
Príspevky: 2692
Obrázky: 1
Založený: 17 Feb 2011 11:03 am
Bydlisko: Bratislava - Vrakuna

Re: Rolling stones

Odoslaťod doors010 » 22 Jún 2012 17:52 pm

inak nebude PH zalezat aj od KH a GH vstupnej vody pretoze je mam vcelku tvrdu vodu pozor myslim vstupnu vodu KH 9 GH 17
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Rolling stones

Odoslaťod Glitter » 22 Jún 2012 18:21 pm

pH bude závisieť hlavne od kH (pretože od kH závisí rozpustenie CO2, čím je menšie, tým stačí menej rozpusteného CO2 do optimálnej hladiny), či závisí od gH.. skôr nie, možno má ale niekto skúsenosť.

nastav pH na hodnotu 6.3 až 6.5 max. Volil by som 6.3
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Rolling stones

Odoslaťod doors010 » 22 Jún 2012 18:31 pm

fu no neviem minule som nastavil PH na 6,5 a mikrorozborky uz lapali po dychu
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Rolling stones

Odoslaťod chnuro » 27 Jún 2012 10:33 am

doors, ja na ten sok s ph controllerom asi nezabudnem ;-) a kazda fotka ma irituje, lebo aj ja chcem takú sondu :-P. Ked mas uz odsledovane, ako sa spravaju rybky, tak by som dal uz davno von DC. V tak malom akva ti zbytočne špatí. PH 6,3 je primálo. Glitter ma vodovodnu vodu mäkšiu, ako ja ked riedim z RO. Ja mam PH cca 6,2 (JBL test 6,0-7,4) a to mam v akva vodu KH=3 a Amazoniu na dne. Urcite by som nesiel v tvojom akva na PH=6,3, ale viac. Ako ukazatel by som použil krevety. S PH controllerom to musi ist nastavit celkom jednoducho.

@Glitter - tu sa rozhodne mýliš s tým PH. Musím ale zopakovať, že ti všetci závidíme tvoju vstupnú vodu ;-)
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

Re: Rolling stones

Odoslaťod doors010 » 27 Jún 2012 11:36 am

presne ako hovoris DC je uz davnejsie von momentalne ficim na PH 6,6 pri mojom teste ktorym som robil min.tyzden som zistil ze pri PH 6,4 to uz krevetkam vadi a spravaju sa divne... pri 6,6 je vsetko ok aj s rozborami.....
z roboty som si doniesol dalsiu sondu :D mozem ju odfotit a hodit foto keby ti pasovala kludne by som ti ju predal za nejaku normalnu cenu
doors010
 
Príspevky: 1245
Obrázky: 0
Založený: 26 Sep 2011 11:22 am

Re: Rolling stones

Odoslaťod Glitter » 27 Jún 2012 15:47 pm

@Glitter - tu sa rozhodne mýliš s tým PH. Musím ale zopakovať, že ti všetci závidíme tvoju vstupnú vodu ;-)

Tak to si prosím vysvetliť :) Díky.
Obrázok používateľa
Glitter
 
Príspevky: 1676
Obrázky: 6
Založený: 22 Mar 2011 18:52 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Rolling stones

Odoslaťod chnuro » 27 Jún 2012 17:19 pm

@Glitter - vysvetlím jednoducho. Ty máš inú vstupnú vodu - značne inú. Preto tvoje PH nie je jednoducho aplikovateľné aj u niekoho, kto má KH 3x vyššie, ako ty.
Obrázok používateľa
chnuro
 
Príspevky: 2381
Obrázky: 35
Založený: 10 Jan 2011 12:18 pm
Bydlisko: TT, PB, CA

PredchádzajúcaĎalšia

Naspäť na Vaše akváriá

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.