Matúš, ako píše Ivan Petrovič, nie je čoho sa báť. Ak by si chcel zkusit tak náklady môžeš mať, jak sa hovorí nula celá hovno...

Já som sa momentálne opeť vrátil k sklenenému difuzoru. Zatiaľ stále bublám burčiak, cez noc púšťam mimo nádrž cez el. mag. ventil (než vychytám pomer, potom pojdem non-stop). Ale už som začal pokukovať po CO2 setoch, burčiak beriem ako núdzovku. Keďže nemám kam dať veľkú bombu, tak prichádza do úvahy bomba zo SodaStreamu a k tomu redukcia. Mám vyhliadnuté toto:
SodaStream redukcia na W21,8 +
Ventil od CO2 Art. Majú super ceny a hlavně čo som čítal robia TOP kvalitu...
Inak rastlinky sú momentálne v dost biednom stave. Na obvode začínajú tmavnúť a dokonca sa niektoré listy i začínajú rozpadať. Proste prehrávam boj s hnojením. Musím priznať, že Seachem ma zklamal, čakal som, že nebudem mať tieto starosti...

A už nemám sílu na ďalšie experimentovanie s ním...

Takže som dnes dokúpil test na Fe a PO4 aby som mal predstavu ako na tom som alespoň s časťou zložiek:
pH - 6.5
kH - 4
gH - 8
NO3 - 20-25
CO2 - 15-20
Fe - 0 (neměřitelné)
PO4 - 0,03 (najnižšia možná hodnota podľa tabuľky) Rozhodol som sa pre radikálnu zmenu hnojenia. Zistil som si hodnoty vstupnej vody, niečo našiel na webu, niečo zmeral. A podľa kalkulačky ktorú má Marcel Goliáš na stránkách
http://www.golias.net/akvaristika/ vypočítal presné hodnoty koľko pridávať a ako miešať. Ako balíček som si vybral Estimative Index, ktorý bude upravený, takže tomu budeme hovoriť Estimative Index Pro...
Parametre vstupnej vody a požadované hodnoty v nádrži:

Dávkovanie

Inak čo sa týka osádky, tak všetko po starom. Až na to že stav rybičiek je -1. Bohužial jedna Tetra sa nějakým spôsobom napchala za skimmer a objavil som ju tam pri údržbe. Chudinka...
A jedna krevetka nosí, budu malé, možno... Keď ich nezožerú Tetry. Ktorím som zapojil novú "whirpoolku", takže si užívajú bublinkovú kúpeľ...

Vlastne staro-novú, len som ju oprášil, úplne som na tento difuzor zabudol. Ale objednal som iný z ebaye, s väčším priemerom keramickej patrony + nějaké dalšie sklo, tak dúfam, že dorazí v celku...

Potom poinformujem...
Tak dobrou noc pánové a dámy...