Zdravím všetkých nadšených akvaristou. Už nejakú dobu navštevujem toto fórum, aj keď veľmi aktívny nie som. Už 15rokov žijem v Čechách, tak "fungujem" hlavne na rybičky.net. Kedže už cez Tapatalk sledujem veľa Vaších nádrží, tak som si povedal, že by sa patrilo založiť si aj svoju vlastnú...

Keď počítam aj 10L Nano Cube, tak je toto moja 6-7 založenie akvária. A druhé ktoré je rastlinné. Prvé založenie tohoto akvária si môžete pozrieť na mojich stránkách (http://www.tomasmegis.cz/Ruzne/Little-Green-Forest/). Bohužiaľ sa mi podarilo s mrazenou potravou (pravdepodobne) dotiahnuť nejaké parazity a hlístice. Takže v priebehu 10dní všetko pošlo...

Na nejaký biotop je to malá nádrž a na "pure aquascaping" mám zatiaľ málo skúsenosti. Takže je to rastlinné akvárium.
Tak a teraz k aktuálnej nádrži...

Akvárium
45x30x27 - 36L - optiwhite
Filtrácia
Eheim Aquacompact 60 - Biomolitan - SubstrátPro - filtračná vata - Seachem Purigen
Eheim Skim350 - cez spínacie hodiny, v intervalu 15min od 6:00 do 17:00
Osvetlenie
Chihiros A-Series 27W - od 7:30 do 11:00 a 14:00 do 17:00 (začínám pridávať každý týždeň +30min), svetlo ide 70% výkonu
Pozadie
Čierná samolepiaca tapeta
Stojan
"Upgradovaná" skrinka IKEA - akvárium je v obyvačke
Dno
Dennerle Sulawesi Black
Riečny piesok - 0,5 - 1,5 mm
Dekorácia
Drevo Red Moor
Zvetraná bridlica - okolie Vyšehradu
Hnojenie
Dennerle Deponit NutriBalls
Seachem Flourish - doporučené dávkovanie
Seachem Flourish Trace - doporučené dávkovanie
Seachem Flourish Excel - doporučené dávkovanie
NITRO PLUS - dusičnan draselný - každý druhý deň 1ml (1 mg/l NO3 a 0,6 mg/l K)
EasyLife Fosfo - zatial nie
CO2
Dennerle Primus 160 + Dennerle Micro Flipper - momentálně non-stop, 8 bubliniek za 10 sekúnd
Údržba
Chihiros Doctor II Mini S - celkom diskutabilné zariadenie

Výmena 15L vody každý týždeň + "vysávanie" dna
Chémia
Dennerle BactoClean Bio - pri založení
Seachem Pristine
Sera Aquatan
Krmenie
Hikari Micro Pellets
Sera Vipagran
Sera San
Hikari Algae Wafers
Dýně Hokaido + Krmivo FMS - prokrevetky.cz
Rastlinky
Alternanthera reineckii 'Mini'
Bucephalandra green wavy
Hygrophila pinnatifida
Microsorum pteropus
Pistia stratiotes
Rotala wallichii
Staurogyne repens
Taiwan moss
Wheeping moss
Vallisneria nana
Obyvatelia
10x Hyphessobrycon amandae - jedna je invalida, má iba jedno oko a plave trochu na stranu

2x Otocinclus affinis - jediné dve rybky, ktoré prežili z predchádzajúcej nádrže, uvidíme ako dlho vydržia
2x Neritina natalensis - cestovatelky, momentálne sú v Nano Cube 10 kde majú riasy
A teraz už fotky...

Prvý deň od založenia, ešte tam je ľahký mliečny zákal od nasadenia baktérii a tiež iná skladba rastliniek. Väčšinu som bral od Rataja, keďže obľúbené profiplants.cz toho cez leto veľmi nemá.

Jeden detail...

A hranie so svetlom... Ako ja by som si len prial mať veľké Blackwater akvárium

10tý deň od založenia, tu už prebiehla zmena v rastlinkách, kde Cryptocoryna úplne odhnila a Vallisneria (díky pán Rataj) bola tak zariasená, že som ju vymenil za novú od Dennerle

Deň 24 - rastlinky pomalu ale isto rastú

Celkovo zatiaľ spokojnosť

Niekoľko pohľadov z boku nádrže. Na prvej fotke je krásne vidieť efekt Purigenu, kde výmena vody bola pred týždňom...

A "upratovacia čata"

Dúfam, že sa vám fotky budu páčiť. S radosťou privítam každý nápad, radu, názor, komentár (aj negatívny)...

Pekný deň, Tom.