Je pravda ze len nedavno-november 2003- sme si zalozili akvarko (202 l) ale skoro vsetky rastlinky nam vykapali. Napriklad taky Cyperus Helferi co sa vraj lahko pestuje, nam cely "zhrdzavel";Ceratopteris thalicroides nam cely posiel

vika napísal:..Parametre v akvarku teraz neviem, teplota vody 24-25°..
vika napísal:...No osvetlenie: Atman jednotrubicovy AT-70A..
pernik napísal:Co se týká vody: ta je špatná všude. Faktory, aby to rostlo je osvětlení, CO2 a hnojivo. Já jsem udělal dobrou zkušenost pouze s hnojivem "home made" PMDD.
salik napísal:vika napísal:...No osvetlenie: Atman jednotrubicovy AT-70A..
25W na 202L je velmi malo
vika napísal:Vyslovene sme sa pytali na osvetlenie do 202 l akvarka a on nam poradil ze AT-70A bohate staci
Peter napísal:Asi tam mas naozaj malo svetla, jedna trubica obycajne mava 38-40W. Ak sa ma dodrzat pravidlo, ze cca 1l - 0,5W (niekto odporuca aj viac), tak je ho tam malo. Mali by byt dve po 40W, alebo aj tri. Ta hydrofhilia sa pravdepodobne hlada svetlo, lebo je ho malo, podla vsetkeho by nemala byt velmi pekna. Este by som si zmeral obsah zeleza vo vode. Prihnojenie neuskodi. Nie som odbornik na rastliny, ale pri hydrophilii by naozaj malo stacit jednoduche zastoknutie do substratu (moze sa vyplavit, ak su tam rypajuce, alebo po dne premavajuce ryby). Na rast rastlin vplyva aj rybia osadka - napr. ci jej je dost a dostatocne prihnojuje... Osobne by som aj castejsie vymienal cast vody, ale nemusi byt nevyhnutne - zavisi od kvality vody - obsah dusikatych latok...
To Zibi: Pise, ze ma externy filter - Aquael sice nepoznam, nechce sa mi hladat co je zac
cyrano napísal:Nemusis nutne pouzitvat CO2 na prihnojovanie ale treba sa vyhnut prevzdusnovaniu a filtracie filtrami pouzivajucimi vzduch.
vika napísal:No zbohom! A to sme sa spoliehali na odbornost chlapika v akvaristike.
cyrano napísal:Nemusis nutne pouzitvat CO2 na prihnojovanie ale treba sa vyhnut prevzdusnovaniu a filtracie filtrami pouzivajucimi vzduch.
trimm napísal:vika napísal:No zbohom! A to sme sa spoliehali na odbornost chlapika v akvaristike.
Podľa toho, čo tu čítam , aké rady ti dali, tak predpokladám, že si kupovala rastlinky v akvaristike na námestí osloboditeľov. Ak hej, tak na ich "rady" zabudni. Základ je dobrý substrát so zrnitosťou 2-4mm a osvetlenie aspoň 0,4 W na 1L. Čo tak začať na začiatok s menej náročnými rastlinami ,napr.Vallisnerie, Echinodorusy? Keď sa akva zabehne tak môžu prísť náročnejšie.
vika napísal:svetlo sme kupovali na alzbetinej u chlapika co je vraj aj povolanim akvarista na prirodnych vedach uci ,vraj, tak clovek predpoklada ze ti dobre poradi.
vika napísal:svetlo sme kupovali na alzbetinej u chlapika co je vraj aj povolanim akvarista na prirodnych vedach uci ,vraj, tak clovek predpoklada ze ti dobre poradi.
vika, nezufaj, rastlinky zakupene v obchode bez intenzivneho osvetlenia a hnojenia a CO2 sa ujmu tak 50 na 50. Niekto ma este mensiu uspesnost.
elo napísal:Na Alzbetinej tych rastlin moc nemajuaspon ja mam take stastie.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 2 hostí.