No takze takto po dlhsom case (

?) opät pisem o mojich daniach. Dlho som sa na to odhodlavala, nakolko som sa dost hanbila za to, ako to cele dopadlo... Nuz, kedze som krmila tym zltkom a tak, tak sa mi tam dost spinila voda a asi po dvoch dnoch uz smrdela. Vymienala sa dost tazko, nakolko akvarko mam na zemi a hadicu som nemohla pouzit. Vzdy som sa snazila nenabrat aj nejaku malu rybku. No ale preto som sa rozhodla, ze im tam dam nejaky strk a aj filter, i ked uz podla predchadzajucich skusenosti som vedela, ze bude robit hluk. Takze som vsetky (dufam, ze nie som velmi naivna, ak sa mi zdalo, ze su vsetky) odlovila sietkou do vedra s vodou z akvarka. Akvarium som vyprazdnila, preplachla, dala strk, vodu, filter, rastlinky a znova odchytila rybky. Zazala som svetlo a na ten pohlad (a teda aj moj pocit) asi do smrti nezabudnem. Asi 15 malych rybiek sa "vznasalo" vo vode- bez zivota. Najprv som myslela. ze su to vsetky, ale potom som zbadala jednu malu plavat, a potom dalsiu a dalsiu... Zivych je momentalne asi 40. Uz som chcela zacat oplakavat svoju hlupost. Nechcela som im tam davat staru vodu, kedze ta bola "spinava". No a nemala som ich ani odlovovat. Ked som videla tie mrtve (ktore som potom dala z akva prec), chytila ma hrozna depresia. Mala som chut skoncit s celou akvaristikou. Bola som taka sprosta! Ved tie male chudence maju maly organizmus, asi tazko prezili taky stes (resp. neprezili

)
No pisala som to ako inspiraciu pre niekoho, kto bude mat niekedy male rybky. Aby sa vyvaroval takemuto hlupemu omylu, aky som zazila ja. Skutocne dufam, ze to niekomu pomoze, inak by som to ani nepisala- nebudem sa tym predsa "chvalit"
No a tych zvysnych 40 danii- uz som zistila, ze ta "tucnota" bola spozsobena napapkanim. Ked sa rano na ne pozriem, su vsetky chude. Ked im dam papat, su zväcsa tucne. Inak stale krmim rozpraskovanym, pomaly uz aj vysusenym vajecnym zltkom. Skusala som im dat rozmrvenu tabletu, ale ono to len plavalo na hladine a neviem, ci to zrali. Asi to bolo moc velke. No a ani vlocky neviem, ako mam rozdrvit, aby boli vhodne pre take male ustocka. Zatial sa mi teda zda najistejsi ten zltok. I ked to samozrejme spini vodu. Takze tak.