Hmmm... pocujem miernu vyciku?...
Inak rybky sa v spolocnom akvariu spravali asi tak, ze sa pekne nahanali, pekne papali, mali sa k svetu...
Avsak nijake trenie som nespozorovala, a teraz uz aj viem, preco- tie ikry boli na bezne spozorovanie moc male no a ostatne ryby aj slimaky ich hned zozrali. No ale mas pravdu, mala som si zistit, aku teplotu bude asi mat ta voda v samostatnom akvarku. No ale myslela som, ze bude mat aspon tolko, ako v spolocnom akva: 24 C (i to je dost malo...

) Nevedela som, ze to bude mat stale 20 C....
Inak teraz je uz teplota 28 C a lampu som dala z polohy vedla akvaria na akvarium, takze teraz by nemalo az tak hriat, ale skor udrzat stabilnu teplotu...
No ale mam lepsie spravy: Vybrala som jedno vajicko a pozrela ho pod mikroskopom. To bola bomba!

Bleda gulka, v nej mensia zltna gulka (zltkovy vak) a okolo neho take nieco priesvitne, na jednom konci zuzujuce sa, hadam do chvosta....? To bolo male danijko!!!

HURA!!! A este jedna bomba: ono sa to pohlo!!! Uplne normalne. Tu rozsirenu cast (asi hlavu) to zdvihlo akoby z vodorovnej do zvislej polohy. No a toto urobilo viackrat. Bolo to super! Potom som uz ten malicky zarodok viac netrapila a dala ho spät k svojim surodencom do akvaria...
Takze takto objavujem svet...

Kazdemu vrele odporucam zaobstarat si mikroskop a takto sledovat vyvin vajicka. Teraz som hrozne rada, ze otec vystudoval biochemiu a teda mame doma mikroskop....