Asterix napísal:Ok, cize problem je v zivinach
Raviolka napísal:... vyprovokuje to rostliny k rozmnožování.
skala napísal:Amazon nie je prave na rovniku, takze, den (svetlo) kolise. No skus aj imitaciu obdobia dazdov, sucha znizenim, resp. zvysenim teploty.
joko napísal:Mne zacal Echinodorus 'Ozelot' green vyhanat nejaku stonku, uz je asi o 10cm nad materskou rastlinou. Neviem ci je to kvet alebo ako je na obrazku, dalsia rastlina, ktora porastie nad hladinou?
viridis napísal:Asterix napísal:Ok, cize problem je v zivinach
Asterix, ak mas rastliny v kondicii a nemnozia sa, skus im skratit/predlzit den. Ak svietis povedzme 12-14 hodin, skus svietit 10-12. A naopak.
Echinodory patria k rastlinam, ktorych zivotne cykly sa mozu riadit aj dlzkou svetelneho dna.
skala napísal:Amazon nie je prave na rovniku, takze, den (svetlo) kolise. No skus aj imitaciu obdobia dazdov, sucha znizenim, resp. zvysenim teploty.
Raviolka napísal:Hmmm, vzhledem k tomu že Amazonka ústí do moře přesně na rovníku, to kolísání okolo 5° nebude zrovna patrný, nemám pravdu Skala? Jinak imitovat období sucha a dešťů mi v domácích podmínkách připadá dost náročný, kdo by chtěl střídavě vypouštět a napouštět akvárium, kalit vodu a měnit řadu dalších parametrů, které s tím souvisí... ?! Buďme realisti, beztak se podmínky v domovině rostlin a v našich akváriích nedají srovnat
viridis napísal:teplota je pomerne stabilna. Svetlo je dolezitejsie.
Zibi napísal:Mne pred 10timi dnami zacal pustat slahune Echinodorus horemanii green.Za ten cas doteraz mam dva slahune a na kazdom vyrastaju tri rastlinky.Nerobil som nic extra pre to aby zacal mnozit.Hnojim slabo CO2+kazdy druhy-treti den PMDD 2ml.Svietim 2x18w na 100l cca 10-12 hod.denne.Teplota 27C.1x tyzdenne 10ml Ferro Aktiv od Tropikal-u.
PMDD ti mozno velmi nepomoze,echynodorusy zbieraju ziviny hlavne od korenov.Takze skus gulickove hnijivo JBL die sieben kugeln alebo Bivoj od Rataja.Pokial nemusis neprehnojuj takze pocas toho ako budes pouzivat gulicky,vypust PMDD.
Alebo ti mozno pomoze pridat raselinovy vyluh resp.Tetra Toru Min,Sera Morena.Malo by to pomoct nastartovat rastlinky.
skala napísal:snad by stacilo teplotu zvysit (ked je sucho, je menej vody - viac sa prehrieva a menej jej prichadza z lesnych oblasti, kde je voda studensia) hladinu by som neznizoval!
Asterix napísal:Ahojte, tak po tyzdni pridavania PMDD mi Echinodorus ovalis a amazonicus vyhnali kvetne stonkyTakze predpokladam, ze im predtym chybali nejake ziviny.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.