Janska napísal:@lunimus
Aké veľké máš tie závesné "krabičky" ?
Tie porodnicky su velkostou podla toho, kolko materialu som mal prave v case, kedy hrozilo akutne riziko porodu ryby, ktoru som chcel odchovat v case, ked ostatne porodnicky boli plne

Trochu zlozito napisane, ale chcel som tym povedat, ze na velkosti az tak nezalezi.
Dolezite je mysliet na to, ze rybky potrebuju mat nejaky priestor, kym odrastu tak, aby som ich mohol pustit k vacsim. Porodnicku, ktoru sa chystam v blizkom case urobit (skusim aj zdokumentovat priebeh, ked sa do toho pustim) bude z umelohmotnej rurky - najtensia, aku som v hornbachu nasiel (1m/30,-Sk), z nej si narezem kusky 4x20 cm a 8x12cm (nutne 2 tycky). Zo zvaracieho drotu si robim spojky (tvar L s nozickami 2-3cm), aby mi krabikca lepsie drzala (nieje dolezity - drzi to aj bez toho, ale lepenie je jednoduchsie) a silikonom polepim + utesnim dierky, aby sa z medi nedostavalo nic do vody.
potom zo sietky proti hmyzu urobim jednoduchy obal a porodnicka je hotova.
Potom este mozem spravit prepazku (dostku) so stranami 12x12cm, pripadne presne podla vnutornej strany porodnicky, ale robim ju o kusok vacsiu, pretoze steny zvyknu byt dost volne a rybam nevadi, ak je tato prepazka umiestnena sikmo. Sikmym ulozenim sa da vlozit v podstate napevno. Ram tejto platne vznika rovnako ako ked vyrabam samotnu porodnicku, ale na jej vypln nouzivam sklolaminatovu sietku, ktora sa pouziva v stavebnictve pod omietku. Ma velkost oka cca 5mm a rybky tade preplavaju v pohode a su v bezpeci pred matkou

gramofon1005 napísal:da sa to vyriesit tim ze prezeram potravou ryby a nebudu mat chut na male gupky???
Neda ... musel by si stat nad akvarkom 24 hod denne a sypat a sypat a sypat ... vzdy tolko, kolko by zozrali. Okrem toho ryby tiez niesu sproste.
Ved ak aj tebe (resp. mne urcite

) da niekto vedla seba na tanier misu zemiakov a misu s grilovanym bravcovym kolenom ... hadaj, co zmizne prve?