vtip je ešte z tých ktoré ako posledné dorastú z predošlej generácie vybrať správnu zostavu na množenie. Stalo sa mi že som vybral 3 kusy a po čase sa ukázalo že všetky 3 boli samce

inokedy sa mi stalo zase že som dal iba jedného samca a tomu niako nevoňalo rodičovstvo, proste nebolo z neho nič

pravda je aj to, že viaceré úplne dospelé samce medzi sebou bojujú, ale nie vždy je tomu tak ! minule som si nechal asi 4 samcov, jedného som rovno dal preč, lebo sa mi nezdal zdatný a tie 3 som pozoroval, pričom som zistil že 2 sa znášajú navzájom aj v blízkosti a do tretieho robia striedavo výpady - tak som nechal tých dvoch, nasledovala bohatá viac ako ročná priebežná úroda prísavníkov a žiadne spory. Samíc mali 5 a čakal som že nájdem aspoň raz pri čistení dve hniezda na 2 miestach, no to sa nikdy nestalo. Napadlo ma dokonca, či sa oni v tom hniezde nestriedali "na stráži" pretože ani jeden nebol vychudnutý následkom neprijímania potravy počas obvykle neprerušovaného 2 týždňového pobytu v hniezde... každopádne odporúčam väčšiu nádrž (ja mám 150) a pri dostatku rastlín a úkrytov nie sú nikdy 2 samce problém