arapaima napísal:batman-škoda,že si mi neodpovedal aký veľký je ten koreň.
Milan666 napísal:batman ,Máš niečo s očami? Nevidíš tam milan666??!
triscene napísal:batman..stale pises relativne OK, aj ty budes relativne OK ked ti izbu oblepim azbestom, zit budes, nasledky uvidis az mozno o dekadu, dva. ale ako pises tak ti je jedno co tvory na to povedia, vsak ziju rok, dva..u nich sa to neprejavi.
nic tragicke nestalo....hmm...to takisto sa da spekulovat...to ze ti momentalne nic nie je a o 20 rokov mas rakovinu tak jasne ze to nezistis ze ci to bolo z toho olova vo vode alebo nejakeho polskeho vyrobku alebo neviem coho.
keby clovek nebol s prepacenim skurvene lenivy a namocil to drevo dlhsie do vody tak nic nemusi plavat a zatazovat sa a priskrutkovat to k spodku alebo prisilikonovat je takisto asi moc vela roboty, vsak bachnem tam olovo. je tazke, aj autobateria je tazka, nerozmyslal si nad tym?
Dusky napísal:veru sak tam daj olovo nikto ti nebrani, tiez nikto nedokaze zabranit ludom hadzat do mora jadrovy odpad, a vsetko je vpohoderyby ziju...
Milan666 napísal:Každý kto chodil do základnej školy vie, čo je olovo a učili nás to už aj za totality, preto bola moja reakcia taká aká bola. Mne sa jednalo aj o to, že každý vie čo je olovo a zase jedna zbytočná tema, ktorá zahlcuje fórum. Tým som snáď povedal všetko
triscene napísal:batman..stale pises relativne OK, aj ty budes relativne OK ked ti izbu oblepim azbestom, zit budes, nasledky uvidis az mozno o dekadu, dva. ale ako pises tak ti je jedno co tvory na to povedia, vsak ziju rok, dva..u nich sa to neprejavi.
nic tragicke nestalo....hmm...to takisto sa da spekulovat...to ze ti momentalne nic nie je a o 20 rokov mas rakovinu tak jasne ze to nezistis ze ci to bolo z toho olova vo vode alebo nejakeho polskeho vyrobku alebo neviem coho.
keby clovek nebol s prepacenim skurvene lenivy a namocil to drevo dlhsie do vody tak nic nemusi plavat a zatazovat sa a priskrutkovat to k spodku alebo prisilikonovat je takisto asi moc vela roboty, vsak bachnem tam olovo. je tazke, aj autobateria je tazka, nerozmyslal si nad tym?
Milan666 napísal:Každý kto chodil do základnej školy vie, čo je olovo a učili nás to už aj za totality, preto bola moja reakcia taká aká bola. Mne sa jednalo aj o to, že každý vie čo je olovo a zase jedna zbytočná tema, ktorá zahlcuje fórum. Tým som snáď povedal všetko
- Ve vodním prostředí v sedimentech dna o 4 řády vyšší koncentrace než ve vodě.
- Toxicita olova je výrazně ovlivněna fyzikálně chemickými vlastnostmi vody, zejména hodnotou pH, alkalitou a koncentrací Ca a Mg. Vyšší hodnoty snižují toxicitu olova pro vodní organizmy.
- Letální koncentrace olova v různých typech vod kolísají v rozmezí 0,1-10 mg.l-1. Při intoxikaci ryb dochází k poškození erytrocytů a leukocytů a nervové soustavy.
- Činností mikroorganizmů může tvořit organické methylderiváty hromadící se ve vodních organizmech.
- Nejvyšší přípustná koncentrace olova ve vodě pro lososovité ryby je 4 μg.l-1.
PROF. PAVEL BLAŽEK: Pane docente, buďte tak laskav a povězte nám jako člověk s dlouholetou praxí něco o lovu zmijí.
DR. ING. ONDŘEJ ŽIVOTSKÝ: Tak ke zmiji se blížíme tak, že lehce našlapujeme. Víte, ona totiž zmije neslyší. To se málo ví. Ona se orien¬tuje jenom podle otřesů půdy. Takže lovec si tedy muže třeba zpívat, ale nesmí dupat.
PROF. PAVEL BLAŽEK: Promiňte, že přerušuji, ale já když jdu s dětmi do lesa, tak zpravidla tleskám a dělám takové to kššc! Abych případné zmije zaplašil.
DR. ING. ONDŘEJ ŽIVOTSKÝ: Tak to děláte úplně zbytečně.
PROF. PAVEL BLAŽEK: Ale já to tak dělám už dvacet let a celkem se mi to osvědčilo.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.