Rybka mi vyskocila z akvarka prosim o radu



Všetko čo nezapadá do ostatných sekcií - rôzne problémy s chodom akvária, fotografovanie, pozadia....

Rybka mi vyskocila z akvarka prosim o radu

Odoslaťod Zuzanaval » 17 Mar 2019 23:37 pm

Ahojte. Prosim o radu. Som tu nova. Mali sme akvarko s bojovnikom asi 2 roky a kupili sme mu prisavnika aby mal kamosa. Vcera vecer sme im pekne urobili akvarko, vsetko pokupili a kedze sme mali len bojovnicu bez filtra predtym, tak sme mali prekryte akvarko takym krytom a po bokoch bola asi 1,5cm medzera. Zial sme dali do akvarka prilis vela vody a ten prisavnik bol taky divoch, predavac ho ani chytit nevedel a rano som si vsimla nieco pod akvarkom na zemi a on vyskocil. Hodili sme ho do vody a len padol na dno. Ani nereagoval. Uz ho isiel muz vybrat von ze je mrtvy a zacal otvarat obcas pusku. Tak sme ho nechali este tam. Po pol hodke sa zacal aj tak hybat trochu tak trhavo. Tak sme ho nechali ze sa mozno vzchopi. Ked sme prisli poobede tak uz bol schovany b takom domceku co tam maju. Teraz vecer viacmenej funguje normalne, ale nakolko neviem ako dlho bol vonku a ze kolko mu trvalo kym zacal vobec dychat, tak sa mu asi z nedosttatku kyslika poskodil mozog. Lebo aj ked je prisaty, tak stale hybe plutvami a aj chvostovou v takom pravidelnom rezime akoby bol postihnuty. Mali sme ho len chvilku, tak si nepamatam ci maju tak stale kmitat tymi plutvami, lebo sa mi mari ze ked sme ho donieslu tak to nerobil. Myslite ze moze tak plnohodnotne zit? Co sa netrapi. Strasne ma to mrzi, aj som plakala kvoli tomu. Ale sme amateri, neuvedomili sme si ze popri skle moze vyletiet von z akvarka.
Zuzanaval
 
Príspevky: 14
Založený: 17 Mar 2019 10:54 am

Reklama

Re: Rybka mi vyskocila z akvarka prosim o radu

Odoslaťod snajprik » 18 Mar 2019 08:07 am

Máš nejaký problém s vodou, mne raz tiež 3 ryby vyskočili s akvária, nechápal som prečo, zistil som to až pri čistení filtra, dal som bio špongiu do filtra ktorá sa časom rozpustila vo filtri a nebola až taká bio. Čo nemá čo hľadať v akvarku, to vyhoď rôzne čínske plasty, umele dekorácie, aby nepúšťali blbosti do vody. Najlepšie je prírodný substrát a žive rastliny.
K skokanovi, tam sa nedá veľa robiť, treba mu zlepšiť životne prostredie aby to nemusel robiť znova, dúfaj že to rozchodí.
Obrázok používateľa
snajprik
 
Príspevky: 1916
Obrázky: 76
Založený: 10 Jan 2016 15:23 pm

Re: Rybka mi vyskocila z akvarka prosim o radu

Odoslaťod Mirko1A » 19 Mar 2019 13:01 pm

Ake velke je to akva? ak je to 2l guľa s plastovym domčekom a nejakou plastovou rastlinou a ešte sa tam otvára nejaká mušľa s bublifukom, tak sa ani nečudujem, že vyskočil...

bojovnici nevadí samota, ryba rovnakej veľkosti a sfarbená je pre ňu skôr nepriateľ a konkurent.
Mirko1A
 
Príspevky: 291
Obrázky: 17
Založený: 19 Mar 2014 14:12 pm

Re: Rybka mi vyskocila z akvarka prosim o radu

Odoslaťod Mirko1A » 19 Mar 2019 13:03 pm

ja mám bojovnicu v 30L akva (dennerle kocka), je tam sama s pár krevetkami a vyzerá šťastne
podstatné je veľa mať rastlín, ktorými sa rada prediera. ku šťastiu nepotrebuje inú rybu
Prílohy
bojovnica.jpg
Mirko1A
 
Príspevky: 291
Obrázky: 17
Založený: 19 Mar 2014 14:12 pm



Naspäť na Voľná diskusia

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.