Martin Horniak napísal:Použil som aj search ale nič takéto som neobjavil tak prosím administrátorov aby mi tému nezamkli pretože ide o život mojich rybiekĎakujem
Martin Horniak napísal:Dusik vraj hodne spracuvaju aj Pistie stratiotes a gurama už je preč je tam ta Betta,ancistrus a 3 gupky
Marecko napísal:Nitrifikacia cize spracovanie dusika ti nebude prebiehat bez filtra ked kamos ma akvarko zabehnute tak si donesies len bakterie a to aj tak nie v dostatocnom mnozstve nato aby sa ti rozmnozili potrebujes spongiju ktora bude non stop pracovat cize prudit cez nu voda ...
Pistia dokaze odcerpavat dusikate latky, ale nemyl si to s nitrifikaciou. Pri nitrifikacii dochadza k premene (oxidacii) amoniaku na dusitany a nasledne dalsou oxidaciou na dusicnany (prostrednictvom chemolitotrofnych bakterii), ktore su prijimane rastlinami.Martin Horniak napísal:Dusik vraj hodne spracuvaju aj Pistie stratiotes a gurama už je preč je tam ta Betta,ancistrus a 3 gupky
martin_s napísal:Marecko napísal:Nitrifikacia cize spracovanie dusika ti nebude prebiehat bez filtra ked kamos ma akvarko zabehnute tak si donesies len bakterie a to aj tak nie v dostatocnom mnozstve nato aby sa ti rozmnozili potrebujes spongiju ktora bude non stop pracovat cize prudit cez nu voda ...
Tak s tymto celkom nesuhlasim. Spominane chemolitotrofne bakterie sa neusadzuju iba vo filtri. Su usadene aj napr. v substrate, aj ked v mensom mnozstve (najmä ak je substrat porovity a je zabezpecene prudenie vody). Druha vec je podla teba potreba spongie... Dalsi nezmysel - co potom napr. siporax, keramicke valceky atd.?
Ak by to fungovalo iba ak mas filter, tak kolobeh dusika by nemohol fungovat v prirode...Pistia dokaze odcerpavat dusikate latky, ale nemyl si to s nitrifikaciou. Pri nitrifikacii dochadza k premene (oxidacii) amoniaku na dusitany a nasledne dalsou oxidaciou na dusicnany (prostrednictvom chemolitotrofnych bakterii), ktore su prijimane rastlinami.Martin Horniak napísal:Dusik vraj hodne spracuvaju aj Pistie stratiotes a gurama už je preč je tam ta Betta,ancistrus a 3 gupky
Marecko napísal:Jasne ze su tam ine moznosti ako si napisal (syporax a ked sa mu upcha je to zbytocne atd) nitrosomas a nitrobacter su aj v strku ale podla toho co zakladatel temy napisal je asi zaciatocnik tak som mu nechcel zbytocne motat hlavu a mas pravdu stou prirodou ale ak tam ma dostatocne mnozstvo rychlorastucich rastlin tak mu to bude fungovat aj bez filtra len nesmie prekrmovat cize ak nebude mat v akvarku vela No3 ale No2 tak mu ani rastliny nepomozu lebo ak pokial viem tak rastliny prijimaju No3 a premenu amoniaku na NO2 a potom na NO3 zabezpecuju nitrifikacne bakterie a ak sa chce toho NO3 zbavit pomoze mu len Vymena vody rastliny alebo katexovy a naexovy filter tak vela zdaru
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.