Tazka rada, v tomto sa nazory roznia. Najcastejsie sa odporuca v novozalozenom akva nemenit vodu asi 5-6 tyzdnov. Ciastocna vymena vody moze pomoct, ale zmeraj si zdrojovu vodu s dorazom na NO2.Dragon napísal:Hmm, dusikate latky - a co takto castejsie vymienat cast vody? Aspon ten prvy mesiac? Nenarobilo by to v tom novom akva viac zla ako dobreho? Alebo kupit nejake tie plavajuce rastlinky, ktore dokazu rychlo "pohlcovat" NO2?
A asi menej krmit, nie? A dostatocne okyslicovat vodu kvoli bakteriam..
Poslali faxDragon napísal:Ani jedna si nestazuje...
hurri napísal:pre akvaristiku treba zasadne pouzivat vodu studenu a nie teplu, ani ich nemiesat! Aj ta studena by sa mala nechat aspon odstat prip. prevarit, zalezi z akeho zdroja je (vodovod, studna a pod.)
Dragon napísal:Ale ak si dobre pamatam, tak sused raz maval gupky a kazdy druhy den komplet cistil akvarko - mal take male asi 20 - 30 litrove, vzdy prepieral strk, filter pod tecucou vodou atd. Proste nezniesol co i len trosku spiny.. A gupky sa mu veselo mnozili.. A to ich krmil asi 5 x denne
a nemal tam ziadne rastliny.. Takze z toho neviem ci by sa dalo vycitat, ci je voda vzhladom na dusicnany dobra alebo nie, ale podla mna nebude obsahovat dusicnany..
Dragon napísal: Fakt by bolo najlepsie zmerat... no nechce teraz zase kupovat aj podla mna prilis drahe testy na NO2/NO3,... Aj keby to urcite pomohlo vela..
Drobec napísal:Ahoj!Urcite nevadi ze su hned vpustene do cerstvo napustenej vody,aj ked by mala byt odstata aspon 48 hodin,ale da sa to v pohode redukovat tym castejsim menenim vody.Ak aj neaka nahodou odide je to v pohode slabsie kusy odchadzaju.Ja bezne cistim gupkam kazdy 2-3 den a su v pohode.Gupky su odolne dovolim si tvrdit:preco:ja mam bezne gupky na zahrade tak asi v 200 litrtovych jamach,mam tam rastliny akvaristicke,mam tam lekno,vyhodou je ze je to na takom mieste kde je vela komarov.Takze ich nemusim krmit,maju prirodzenu potravu.Rastu lepsie ako v akva.Nasadil som 20 samic a 5 samcov a teraz som ich vylovil okolo 1000.Len ich treba dat do akva s tou vodou z jazierka a postupne ich navykat na vodovod.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.