Sadenie rastlín



Akváriové rastliny - hnojivá, co2, pmdd, popis rastlín, pestovanie - starostlivost....

Sadenie rastlín

Odoslaťod xDodox » 13 Júl 2004 11:25 am

Sadíte rastliny iba do štrku, alebo máte pod štrkom inší podklad (piesok, pôda, ...)?
Obrázok používateľa
xDodox
Moderátor
 
Príspevky: 3028
Obrázky: 0
Založený: 24 Máj 2004 09:56 am
Bydlisko: Bratislava

Reklama

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Stuka » 13 Júl 2004 12:12 pm

ja mam na vrchu nove dno od Rataja a pod tym stare dno a pri zakladani som bol skutocne prekvapeny ze hlavne echinodory zacali okamzite rast a vyhanat nove listy v druhom akvariu kde mam iba strk to trvalo skoro 2 mesiace nez sa nieco zacalo diat.
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod xDodox » 13 Júl 2004 12:22 pm

Koľko stáli tie "dná"?
Obrázok používateľa
xDodox
Moderátor
 
Príspevky: 3028
Obrázky: 0
Založený: 24 Máj 2004 09:56 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Phantom » 13 Júl 2004 12:53 pm

Ja davam len strk a velmi sa to paci anubias var nana.
Obrázok používateľa
Phantom
 
Príspevky: 422
Obrázky: 2
Založený: 18 Máj 2004 20:55 pm
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Stuka » 13 Júl 2004 13:23 pm

nove dno som kupoval po 45 sk a stare v jednom obchode po 65 a druhom po 80 sk a baliky po 2.3l to boli tusim. Mam tam tak 40 l stareho a 30 l noveho dna...
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod johhhny » 13 Júl 2004 20:40 pm

Ja mam len cisty, prany, kremicity strk, 2-3mm (vid moja galeria) a vsetko mi rastie uplne v pohode.
Myslim, ze skor zalezi na vrstve a zrnitosti, ako to co k tomu pridas, ale nemoze obsahovat vapenec (dviha pH). Ked sa bojis nizkeho obsahu vyzivnych latok, mozes na zaciatok pridavat tabletove hnojivo, ale to staci iba rastlinam hlboko koreniacim (cryptocoriny, ech., anubias a pod.), stonkovym netreba davat nic, aj tak beru prevaznu cast zivin z vody.
V jenom akva som dal pokusne na dno zelezny plech, ale nejaky rozdiel zatial nepozorujem.
Obrázok používateľa
johhhny
 
Príspevky: 250
Obrázky: 18
Založený: 07 Nov 2003 00:18 am
Bydlisko: Myjava, prechodne BA

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Obko » 14 Júl 2004 20:54 pm

Ja uvažujem o kompletnej prerábke akvária včetne dna, a do čistého štrku by som chcel zapracovať floredepot od sery. Má s ním niekto skúsenosti? Akvárium chcem prevažne rastlinkové.
Obrázok používateľa
Obko
 
Príspevky: 13
Obrázky: 3
Založený: 03 Júl 2004 12:45 pm
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod affinis » 14 Júl 2004 21:04 pm

urcite ho tam daj a nesetri:-) vyzivne dno je velmi dobry zaklad pre cele akvarium na jeho rychlejsie zabehnutie...rastlinky to urcite ocenia
affinis
 
Príspevky: 212
Obrázky: 6
Založený: 12 Feb 2004 17:48 pm
Bydlisko: Bratislava

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Stuka » 14 Júl 2004 22:25 pm

tak tak rozhodne mozem len doporucit. Rastlinky hlavne tie z rozvinutym korenovym systemom my zacali okamzite po zalozeni rast. Fakt parada
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Stuka » 24 Sep 2004 01:48 am

Chcem sa spytat ako sadite stonkove rastliny ci v trsoch po napr. 4-5 stonkach spolu alebo kazdu stonku samostatne do jednej jamky? Dik
Stuka
 
Príspevky: 444
Obrázky: 15
Založený: 11 Mar 2004 03:47 am
Bydlisko: Galanta

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod xDodox » 24 Sep 2004 04:59 am

Stuka napísal:Chcem sa spytat ako sadite stonkove rastliny ci v trsoch po napr. 4-5 stonkach spolu alebo kazdu stonku samostatne do jednej jamky? Dik


Egeriu densu a limnophilu sessilifloru mam zasadenu v trsoch, ludwigiu samostatne.
Obrázok používateľa
xDodox
Moderátor
 
Príspevky: 3028
Obrázky: 0
Založený: 24 Máj 2004 09:56 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod viridis » 24 Sep 2004 21:47 pm

Stuka napísal:Chcem sa spytat ako sadite stonkove rastliny ci v trsoch po napr. 4-5 stonkach spolu alebo kazdu stonku samostatne do jednej jamky? Dik

normalne, podla sedliackeho rozumu ;)
Co je uzsie, tak aj do jednej jamooocky. Hmm. :roll:
A co take sirsie - Hygrophyla corymbosa napr. - tak trocha od seba ...
viridis
 
Príspevky: 274
Obrázky: 13
Založený: 08 Nov 2002 10:26 am
Bydlisko: ZV

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Igypop » 24 Jan 2005 16:11 pm

Chcem sa spýtat tých čo ste použili substrát Floredepot na to ako to vyzerá. Teda, nie je mi jasné, či to je len hnojivo, alebo je to štrk.
Ak je to štrk, tak ma zaujíma zrnitosť a farba :?:

Dík za odpovede.
Igypop
 
Príspevky: 608
Obrázky: 41
Založený: 04 Jún 2003 11:31 am
Bydlisko: Pezinok

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod xDodox » 24 Jan 2005 16:20 pm

Výživný substrát. SERA floredepot obsahuje esenciálne živiny, hodnotné huminové kyseliny a stopové prvky, ktoré dodávajú rastlinám všetko na začiatok pri zakoreňovaní. Je tu všetko pre silné korene a dobrý rast rastlín. Po 4-6 týžňoch treba začať prihnojovať. 4,7 kg má výdatnosť na 100 litrov ale doporučujeme až do 150 litrov
Obrázok používateľa
xDodox
Moderátor
 
Príspevky: 3028
Obrázky: 0
Založený: 24 Máj 2004 09:56 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Igypop » 24 Jan 2005 16:23 pm

To som si už prečítal, ale aj tak mi z toho nieje jasné či to je štrk, alebo iba nejaké granulky s hnojivom (ako Florapol od JBL).

Ide mi o to, či to môžem použiť namiesto štrku.
Igypop
 
Príspevky: 608
Obrázky: 41
Založený: 04 Jún 2003 11:31 am
Bydlisko: Pezinok

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod majko » 24 Jan 2005 16:31 pm

Igypop napísal:To som si už prečítal, ale aj tak mi z toho nieje jasné či to je štrk, alebo iba nejaké granulky s hnojivom (ako Florapol od JBL). Ide mi o to, či to môžem použiť namiesto štrku.

JBL AquaBasis je strk.
JBL Florapol je hnojivo.
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1365
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Igypop » 24 Jan 2005 16:34 pm

Majko a nevieš ako vyzerá JBL AquaBasis farebne???

(JBL Florapol som už kupil :wink: )
Igypop
 
Príspevky: 608
Obrázky: 41
Založený: 04 Jún 2003 11:31 am
Bydlisko: Pezinok

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod majko » 24 Jan 2005 16:49 pm

Igypop napísal:Majko a nevieš ako vyzerá JBL AquaBasis farebne???
(JBL Florapol som už kupil :wink: )

Nie celkom spravne som sa vyjadril :-(. AquaBasis nie je strk do celeho akvaria. Pouziva sa len ako spodna vrstva (nieco ako Stare dno od Rataja). Na vrch by mal prist klasicky strk. Takze na farbe nezalezi lebo to nebude vidiet.
Ale musim povedat, ze nazivo som to este v rukach nemal....

Tu je fotka ako to vyzera
www.jbl.de/aqua_firststep/uk_aqua_firststep.html
Naposledy upravil majko dňa 24 Jan 2005 17:01 pm, celkovo upravené 1 krát.
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1365
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Igypop » 24 Jan 2005 16:52 pm

Jedného dňa sa tak či tak premieša spodná vrstva z vrchnou. :roll:
Igypop
 
Príspevky: 608
Obrázky: 41
Založený: 04 Jún 2003 11:31 am
Bydlisko: Pezinok

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod ado » 24 Jan 2005 17:22 pm

ja mam obycajny prany strk 2-3 mm, mam v nom anubias a rastie paradne :)
Obrázok používateľa
ado
 
Príspevky: 38
Obrázky: 14
Založený: 27 Nov 2004 09:40 am
Bydlisko: Bratislava

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod salik » 24 Jan 2005 21:37 pm

Igypop napísal:Jedného dňa sa tak či tak premieša spodná vrstva z vrchnou. :roll:
ak tomu nepomozes tak nie
Obrázok používateľa
salik
Site Admin
 
Príspevky: 2843
Obrázky: 52
Založený: 07 Jún 2002 19:06 pm
Bydlisko: Sväty Jur

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Igypop » 25 Jan 2005 00:49 am

salik napísal:
Igypop napísal:Jedného dňa sa tak či tak premieša spodná vrstva z vrchnou. :roll:
ak tomu nepomozes tak nie

Vezovky malajské (slimáky) sa považujú za moju pomoc :?: :)

V robote som dal do akva 4 cm 2-5 mm pomiešaného štrku a za cca 3 mesiace je 4-5mm kompletne hore, drobnejší je iba pod ním.
Ja si myslím, že to boli oni :roll:
Igypop
 
Príspevky: 608
Obrázky: 41
Založený: 04 Jún 2003 11:31 am
Bydlisko: Pezinok

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod majko » 25 Jan 2005 07:39 am

Igypop napísal:Vezovky malajské (slimáky) sa považujú za moju pomoc :?: :)

V robote som dal do akva 4 cm 2-5 mm pomiešaného štrku a za cca 3 mesiace je 4-5mm kompletne hore, drobnejší je iba pod ním.
Ja si myslím, že to boli oni :roll:

Ja mam tiez vezovky, ale nemyslim, ze by boli na vine. Ked tak pozorujem moje akvarko, u mna mi je jasne ze moji dvaja prisavnici maju na tom daleko vacsiu zasluhu. Pri ich potulkach a potyckach idu do "luftu" "mraky" piesku" a on sa pouklada tak ze vacsie kusy su hore. Ale to sa tyka tak max. 1 cm hornej vrstvy. To co bolo dole je dole , pokial to ja pri sadeni rastlin nepremiesam.
Obrázok používateľa
majko
 
Príspevky: 1365
Obrázky: 54
Založený: 04 Aug 2003 09:07 am
Bydlisko: ZV-Očová

Re: Sadenie rastlín

Odoslaťod Igypop » 25 Jan 2005 12:02 pm

Ešte je možné, že to uloženie spôsobilo "dupotanie" okolo akva. :roll:

Bol som si omrknúť ten substrát od JBL, a podľa fotky na obale to vyzerá na piesok 1-2mm zrnitosti, tmavšej hnedej farby.
Igypop
 
Príspevky: 608
Obrázky: 41
Založený: 04 Jún 2003 11:31 am
Bydlisko: Pezinok

Ďalšia

Naspäť na Akváriové rastliny

Kto je prítomný

Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.