Ivans napísal:nejdem vyvracať Vaše názory, pretože ako už tu niekto spomenul, každá nádž je špecifická a potrebuje svoje. Ja som skusil dať do placu radu, ktorá podľa mňa može Sefirovi pomôcť. Je to na ňom čo spraví. Otázka znie akú radu ste dali Vy prieatelia???????
No je fajn ze sa snazis pomoct, ale to neznamena ze ked si myslime, ze nemas pravdu, ze sa neozveme.
Problem je v tom, ze radis uplne k inej teme

.
Safir napísal:no neviem tie rastliny rastli uplne nadherne asi dva roky a potom ako som tam zasadil tie sagittarie sa to zacalo kazit ....
Z toho vypliva, ze mu 2 roky vsetko krasne rastlo v tej podla Teba nevhodnej vode. Az po pridani sagiitarie sa to zmenilo. Takze otazka bola co s tym ma spolocne sagittaria...
Ivans napísal:Ak nesúhlasíte so mnou je to OK a možno máte aj pravdu, ale mne to takto funguje a možno bude aj Sefirovi..
No a my sa snazime povedat, ze nam to funguje aj pri tvrdej vode, takze by to malo fungovat a Sefirovi, co bola 2 roky aj pravda.
Ivans napísal:A to že tečie u nás tvrdá voda a perto ju mam v akvariu a tomu zodpovedá aj PH... čistý alibizmus... Pár mililitrov HCL nikoho nezruinuje..
No alibizmus je to co si prave predviedol

. Radis aby znizil KH. Ked znizi KH, s velkou pravdepodobnostou sa znizi ak pH. Takze je zbytocne sa zaoberat pH. Stale si nepovedal ako mu doporucujes znizit KH. Pretoze taka reverzna osmoza niekoho zruinovat moze.
Ivans napísal:K Astridovi:
Pre uplnost Astrid je slecna

.
Ivans napísal:A na svojej stranke udava pH 8, kH 8, gH 16. Mozno to zaktualizuje . A toto je ako visite z tabulky, ze????????? Hlavne ta uhlicitanová tvrdosť.....
Co si tymto chcel povedat ? Prave tym to prikladom som Ti chcel ukazat, ze aj ked su parametre mimo Tvojich odporucanych, moze akvarium vyborne prosperovat...