Ako by som to povedal... Samicky gubiek to maju velmi tazke. Bohuzial ale je to tak. Mavaju vela mladych a kotia priblizne raz za mesiac... asi po 3tom porode sa stava ze sa jej z toho neustaleho naberanie obiemu a nahleho stratenia obiemu pokryvi chrbtica... Nieje to pekne ale nieje to choroba... A urcite sa nada vyliecit

...
Nic im nieje... Normalne zeru a mnozia sa dalej.
Kazdy ma iny nazor ale podla mojho je lepsie mlade samicky od samcou odelovat a chovat ich samostatne kym nedosiahnu krasnu velkost... Maju potom aj viac mladych a aj ziu dlhsie... Ak mate samicku co koti 50-60 rybiek mesacne nevydrzi dlho a uhynie... Tipujem tak 5-6 porodov

Moze sa stat ze niekomu gubka uz kotila aj 8x a vo velkom mnozstve ale to ma urcite super podmienky aj na potravu aj na prostredie atd....
Ray to co mas ty je choroba... S pokryvenim chrbtice u Andusky to nema nic... Bohuzial ak budes mat 600-700 gubiek ako som maval ja tak zazies vela smutnych prihod... V akvaristike mi vraveli ze je to staroba... Ale je to hlupost... Kapali mi na to aj mlade ryby...
Najcastejsie samicky po porode... !!! Proste ako vrhli mlade mali male brusko a boli coraz chudsie a chudsie... Casom su slabsie a nechuti im jest... A akoby im viac odstavali ziabre... Nebolo to niak extra nakazlive ale mal som pocit ze to boli neake parazity v ziabrach... Ja som mal vela rybiek a to ked som hentaku zlikvidoval mi nerbilo starosti... Radsej 1 ako vsetky...
Daj si bacha skor na tuto chorobu u gubiek... Moze na to skapat cela populacia:
Gubka zacne chudnut ako tvoja... Ale chvostova plutva sa jej stiahne do spica... Mne raz na to zomrelo asi 150 gubiek behom 3 dni...
V akva shope mi vraveli ze je to stres...
Pomohlo mi pridanie soli, zvysenie teploty a vzduchovanie... Tie co to uz mali posli ale ostatne to nechytili...
Hentu rybku daj do karanteny... Podla mna sa z toho uz nedostane
posol vodu v akva a pridaj im teplotu a vzduchuj... Ako prevencia a na zabietie par bakterii je to v celku v pohode... Neake skusenosti s nimi mam... Budem ale rad ak sa vyadria aj iny najme ku tym chorobam...
A aduska odlovenie tej samicky ti moc nepomoze... Inac po porode je lepsie ked ju nechas 2 dni samu... Ak hu mas oddelenu v porodnicke a hend po vrhu ju smaris do akvarka je to prenu dost namahave... Pretoze vela je vycerpana z porodu a hned ju aj nahanaju samci... Moze na to aj skapat. Je uplne ine ak samicka koti rovno v spolocenskom akva... Vtedy sa utiahne ku dnu a tam moc samce nechodia.... Takto s porodnicky je v strese ... A nahle vela zmien za taku kratku dobu jej nerobi dobre