jano63 napísal:Ja som si kupil test od JBL a nie je mi jasne, ci ho spravne pouzivam. Ked podla navodu nalejem do krytu 1 ml vody a pridam 2 kvapky indikatora, po prevrateni do pracovnej polohy (nadobka hore nohami) vobec nie je "vodive" spojenie medzi vodou v teste a okolitou vodou. Ten 1 ml vody nenaplni priestor natolko, aby bola zaliata aj dierka spajajuca test s okolitym svetom. Niekedy test pootacam, dostane sa do neho viac vody a "spojenie" uz existuje. Neviem, ako je spravne test pouzivat. Taketo detaily sa tam nepisu. Funguje, aj ked je voda v nom "izolovana" vzduchom, alebo treba tej vody nalievat viac? Nemoze dojst k otrave akvaria, ked unikne kvapalina von? Myslite, ze naozaj nutne menit indikacnu tekutinu pri kazdej vymene vody, no najneskor kazde 2 tyzdne, ako pisu v navode?
Ja mam tiez tento test od JBL. Neviem ci som ta spravne pochopila, ale malo by to byt tak, ze medzi nadobkou a "okolitym svetom"

by mala byt vzduchova bublina, teda ten 1 ml celkom staci. Otrava z tych 2 kvapiek urcite nenastane, nemaj obavy, mne sa to tam uz podarilo vyliat a vsetko zije

. Ja menim indikacnu tekutinu raz za mesiac, to urcite staci