Ahoj. rád by som ti povedal, aby si sa nebál, ale neurobím to, pretože neviem aký má táto "pleseň" skutočný vplyv na rybky. namiesto toho ťa ale upokojím, že aj ja mám s týmto dlhodobejšie skúsenosti (zámerne nie problémy) a zatiaľ bez žiadneho pozorovaného vplyvu.
takže aj mne keď som to s dávkami sera vipan preháňal, ostávali mi na dne zvyšky, ktoré boli na druhý deň pokryté priehľadnými "tyčinkami" tejto "plesne", no doteraz po niekoľkých mesiacoch od prestavby som nič nespozoroval, pancierniky to nežerú, iné rybky to nežerú, iba raz som to videl okusovať jednu krevetku a tá je do teraz nažive. inak odkalujem raz za týždeň a odkaloval som tak aj keď mi to tam plesnivelo. takže z vlastnej skúsenosti z tohoto strach nemám.
ešte na záver, stále kŕmim len so sera vipan všetko osadenstvo, kŕmim len raz za deň, a to tak, aby si každá rybka uchmatla čo jej treba a o zvyšky na dne sa postarajú pancierniky a aj prísavník občas (tomu sem tam kúsok uhorky).a už sa nestáva, že by tam dačo plesnivelo.
no a ešte taká rada, myslím, že máš moc zhýčkané rybky a že prednostne ti žrať budú to čo im dávaš klasicky (patentky a hov. srdce, aj keď sa im nedivím, že uprednostňujú orga nickú stravu pred "umelou", dúfam že viete čo myslím...) a vipan ti ako spestrenie žrať nebudú, myslím, že skôr naopak by to bolo vhodnejšie.
ostávam s pozdravom, fotky skúsim dodať