triscene napísal:diky
nedockavo cakam na Glitterovu zasieku Vallisneria nana, par hydrocortyle a pripadne aj z blyxy a pak planujem tou nanou trosku pozakryvat pozadie..uvidim ako to vyjde. HC jemne zastavilo rast, pravdepodobne kvoli vlaknitej riase co sa na nom usadila ale je na ustupe a usilovne ju zberam pinzetou. snad sa coskoro rozrastie aj po okrajoch kam som nasadil emerzne kusky a po 2 tydnoch uz to vyzera ze sa ujali.
co mam blyxu japonica v tomto akvariu tak pekne zacervenala, su tam dva vacsie korienky, ten zadny sa mi zda byt biednejsi a su tam listy ktore sa jemne rozpadaju, mozno si len zvyka na nove prostredie, v 38icke je klasicky zelena ale este nevyhana behune.
triscene napísal:tak mozno supnem trosku KNO3..uvidime
aj sucasna vallisnerka lubi sa odnozovat v tom pravom rohu ale cvaknem raz za cas a je spokojna a aj ja
HC som zastrihol zaroven som tym aj urezal vlaknitu riasu a idem pozorovat ze jak to pojde dalej
triscene napísal:kedysi som ju zastrihaval ale dosiel som na lepsiu taktoku s vytrhavanim dlhych listov jemnym trhom a oddeli sa az pri koreni, len sa obavam ze nana s tensimi listami bude tazsim orieskom ale ak sa bude tahat len do 40cm vysky tak to bude akurat
triscene napísal:tak budem teda pretrhavat, hlavne nech to nejak vypada a ked vzadu urobim clonu z toho a nebude vidno pozadie tak to bude viac vyzerat nature
triscene napísal:chcel by som nahradit Juwel Biolflow Super za Eheim 2217
filtraciu a svetlo chcem upravit lebo mi na Seiryu vyskakuje cierna stetina a cierna vlasocnicova ktora mi zasiahla aj eleocharis :/
Glitter napísal:triscene napísal:chcel by som nahradit Juwel Biolflow Super za Eheim 2217
filtraciu a svetlo chcem upravit lebo mi na Seiryu vyskakuje cierna stetina a cierna vlasocnicova ktora mi zasiahla aj eleocharis :/
Jednoznačne, len neviem či tá štetinka nie je spôsobená niečím inýmNapríklad také N:P.
Glitter napísal:No mne sa štetina vyhodila vtedy (aj kus teraz okamžite), keď:
N je blížiace sa k 0 ppm
P je blížiace sa k 1 ppm
Skús to skontrolovať, P nedodávam ani ja, máme ho dosť v našej vode. Problém som mal vždy len s N.
Glitter napísal:KNO3 ak máš po ruke tak aspoň pol kila na dobrý roztok. Tá dávka z PMDD je odvar iba. Ja používam Nitro od EasyLife.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 0 hostí.