crossky napísal:Nazdar akvaristi.Chcem sa s vami poradit. Planujem nove akvarium o bjeme cca 1100 litrov.No mam problem ohladom osvetlenia.Chcem tam dat aspon takych 500W. No hladam co najlacnejsiu alternativu ale nezda sa mi ani prakticke ani lacne ak mam kupovat elektricke predradniki a aspon 10 kusov trubic T5 54W.Neexistuje nieco silnejsie? V tomto sa velmi neviznam. Dakujem
crossky napísal:Ono som aj pozeral na internete a taka lepsia 250w vijde na 123€. Nieje to najhorsie ale ked si to tak teras uvedomim ked to cele spustim tak elektromer sa asi bude tocit jak saleny.
crossky napísal:Nazdar akvaristi.Chcem sa s vami poradit. Planujem nove akvarium o bjeme cca 1100 litrov.No mam problem ohladom osvetlenia.Chcem tam dat aspon takych 500W. No hladam co najlacnejsiu alternativu ale nezda sa mi ani prakticke ani lacne ak mam kupovat elektricke predradniki a aspon 10 kusov trubic T5 54W.Neexistuje nieco silnejsie? V tomto sa velmi neviznam. Dakujem
crossky napísal:10x 80w.Dobre nebudem jest pit ani nic len elektriku platit. A nebude to kratke na 200cm? A este kolko evri to stoji? To by mohli dat akciu, ze pol roka zaplatia oni elektrinu
.Potom by som to vyhodil
:D
palo9167 napísal:crossky napísal:10x 80w.Dobre nebudem jest pit ani nic len elektriku platit. A nebude to kratke na 200cm? A este kolko evri to stoji? To by mohli dat akciu, ze pol roka zaplatia oni elektrinu
.Potom by som to vyhodil
:D
Este je tu moznost postavit si vlastnu malu elektraren, najlepsie rovno jadrovu
palo9167 napísal:Ak chces 85cm vysku tak na trubice mozes kludne zabudnut.Tu ti pomozu uz len vybojky
crossky napísal:palo9167 napísal:Ak chces 85cm vysku tak na trubice mozes kludne zabudnut.Tu ti pomozu uz len vybojky
No ano ale vies ak dam vybojky tak mi ich treba viac lebo oni neosvetlia taku velku plochu. Preto sa pytam ,ci by som nemohol skombinovat vibojku s trubicami.Tak ako som pisal.Tam kde by bola vibojka dal by som rastlinky narocnejse a tam kde trubice tak korene-nieco na styl blackwater.
Aquanaut napísal:porozmýšlaj nad kolektormi ( sada s meničom a aku. cca 500 eur + ) a taktiež kombinácia vhodného umiestnenia akva podľa svetelných podmienok, zatial svieti oskar zadara
crossky napísal: A neviem si predstavit ako to riesia reefari ked tam potrebujes mat 1w/l . Mas take 900 litrove akva tak musis byt milionar aby si to utiahol
Aquanaut napísal:porozmýšlaj nad kolektormi ( sada s meničom a aku. cca 500 eur + ) a taktiež kombinácia vhodného umiestnenia akva podľa svetelných podmienok, zatial svieti oskar zadara
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.