@lubosmihula nehnojením si chybu myslím neurobil,ja som denne hnojil poctivo a mal som,raz podobne na zatemnenie.N-20-30 je asi NO3 a to máš v súvislosti s fosforečnanmi ukážkové.Poukazovanie na málo dusičnanov je prvá vec poukazovania na fórach ale dostali sme ju obaja.
Ďalšia možnosť je prerývanie substrátu drastickejším odkaľovaním,presádzanie rastlín jednoducho sa živiny pod vrchnou vrstvou substrátu dostali do vodného stlpca a živín je zrazu viac než dosť.K tomu prileješ PMDD a hocjaká riasa,baktéria to využíva.Keď zoberiem Mrenky ako žravé ryby,tak im dopraješ krmiva,lebo to je bitka medzi nim o žrádlo a teda dosť padne dole a máš ďalšie budúce živiny.
JBL guličky sú dobrá pomoc korienkom,ale nesmieš ich rušať.
Dohnojovanie PMDD je myslím zbytočnosť z niekoľkých dovodov.Tvoje rastliny nie sú žráči živín a budú rásť aj z toho,čo vyprodukujú ryby a uhnijú časti rastlín.Ak má to akvárium viac než rok je dno už dostatočne nasaté odpadom.Druhá vec je Tenso,ktoré rastliny nevyužijú,lebo neverím,že dokážeš udržať stabilne pH pod 7 burčiakom a rašelinou.Určite nie a tým pádom je Fe pre rastliny neprístupné,rastliny z neho nemajú nič.
Z filtrácie nemaj podobne komplexy,lebo ja mám predimenzovaný a dostali sme znova obaja.
Naisto by som robil tie výmeny ako doteraz s odsávaním sinice,napadnutého štrku(úplne von),rastlín a nehnojil.Ty chceš nakopnúť rastlinnú konkurenciu ale takto to nepojde.Zase poukažem na svoje,rastlinnej hmoty veľmi veľa,rastliny ani nestagnovali,rástli dobre.
Svetlo 1x54W je smutne slabé aj pri pláne Low tech na výšku 50,60cm??? Ke´d máš reflektory alebo alobal,zrkadlovú foliu tak daj preč,no pusť obe T5.Nebude to nič silné 0,36W/l.
V polovici svietenia nastav prestávku 2-3 hodiny,nech sa trochu naakumuluje CO2 z rýb,netrúfam si povedať nakoľko to pomože ale isto neuškodí nikomu a ničomu v akváriu.
Burčiak zruš,toto nepomože,aj pri kontrolovanom cočkovaní vznikla.
Rašelina v koši TT600 na 250l vody tiež mizerný pokus na zníženie pH.
Klasické náplne alebo molitan by som vrátil,hoci je filter slabší,pokús sa o čo najvýkonnejšiu cirkuláciu vody.Rašelina nie je dobre priechodná.
Ja by som po odkrytí menil,odkaľoval napadnuté miesta raz týždenne ak sa bude ukazovať,čo asi hej ale pri rovnakých 90l výmenách ako meníš teraz,pridal trubicu,svietil s prestávkou,zvýšil cirkuláciu cez filter,menej krmil,nehnojil,bez burčiakuZmeny chcú svoj čas na pozorovanie účinnosti,tak možno ešte pár mesiacov vydrž

Mne príde horší nepriateľ BBA.Neber to ako návod,len názor.