Na vytrenie skalarov ti postaci aj bezna voda z vodovodu, co sa tyka ikier je dobre ich presunut mimo a kvapnut nieco proti splesniveniu ikier. Mne sa 2 pary na striedacku vytieraju v spolocenskom akva, kazdy par ma polku akvaria, ktoru si strazi. Teplota 26 stupnov, PH 7,8 10dGH. Z uplne prveho trenia pred 2 mesiacmi mi doteraz prezilo asi 40 krpcov, ktore rastu ako z vody

Ikier bolo okolo 100 na liste kryptokoriny. Polka ikier splesnivela no najma kvoli tomu ze som ikry nechal jeden a pol dna pri rodicoch v spolocenskom akva. Dalsie ikry z treni som nechal na pospas, v 90% pripadoch neprezili noc, aj ked boli osvetlene. Momentalne sa mi s odstupom 2 dni vytreli naraz oba pary, jeden ich prilepil na rohovu sklenenu vystuz stien akva a druhy par opat na svoj trs kryptokoriny

Ikry som hned premiestnil do nadobky, pridal acryflafin, vzduchovanie nadobku som ponoril do maleho akva kde plavaju male skalare. Asi 300 ikier, z prveho vyteru sa uz hmyri cca polovica, cca tretina ikier splesnivela. Suma sumarum, skalare sa mi vytieraju a kotia rychlejsie ako zivorodky

)))