milop napísal:okrem kvality vody ešte jedna z možnýchi príčin :
dosť často sa stáva, že sa vytru dve samičky
Samica ma asi 3 krat hrubsie kladielko , to by si mal urcite spoznat.Este by som to nedaval na samca. Acryflavin si pouzil podla navodu ? Vyber list daj ho hned po nakladadeni ikier (max do 1h) do odstatej vodovodnej vody (ja davam studenu , ktora sa behom 1-2dni zohreje na izbovu teplotu) a hned aplikuj acryflavin podla navodu a zacni silnejsie vzduchovat , no kamen daj tak 15cm od ikier.Ak z ikier nebude nic tak to bude bud zly samec alebo bude chyba vo vode.Veemak napísal:Vedeli by ste niekto tu dat fotky kladielok?Samec samica?Po akom case je vidiet neoplodnene ikry? Zbeleju vsetky cca naraz, ak su neoplodnene? Ja som mal uz dva krat taky pripad, ze najprv boli ikry pekne sklovite a do 36 hodin boli biele, take zakalene a po 48 hodinach na zopar ikrach bola vatova pliesen...Pouzil som aj acriflavin...
Fuuuuha , tak ty mas skoro 3 krat vecsiu UT ako jaVeemak napísal:Ludkovia, otreli sa mi tetry ozdobne, ikry postihol presne ten isty osud ako pri skalaroch... Ikry casom ostali biele-mutne...Spominali ste hodnuty UT1, ja mam UT15. Je uhlicitanova tvrdost taka podstatna?
Veemak napísal:Osmoza je na moje pomery dost draha, co tak pouzit destilovanu vodu? Aku velku nadrz odporucate ako vytieracku pre skalare?Dajte min. max.
Užívatelia prezerajúci si toto fórum: Žiadny registrovaný používateľ a 1 hosť.