cau Milos, akvarko ma potencial. mozno par poznamok, ajked som to cele len velmi rychlo preletel:
neviem co cakas od co2 testera, kusok tvarovaneho skla s naplnou...ak rychlo bledne, daj tam viac kvapiek reagentu, alebo skus zohnat iny. mne v pohode drzi aj par mesiacov.
substrat ktory tam mas, je "bombazny" zdroj dusika, nevidim dovod teraz pridavat KNO3 - ani sa mi to neosvedcilo v kombinacii s AS a PS. co je pre teba PMDD? predom navazene balicky rozriedene vo flasi? easy life je dobre hnojivko, s nim si zatial vystacis, nauc rastliny vyuzivat cpavok zo substratu, nedodavanim PO4 spomalis rast a dopyt po CO2, HC nebudes musiet strihat tak casto a mnoho inych vyhod. neprehanaj davkovanie, mas tam odolne rastliny a daju ti signal, ak by bol nedostatok zeleza. predavkovanie profitom moze pomahat cladophore. ak mas uz tenso a K2SO4, kludne pridavaj separatne ako doplnok. KH2PO4 by som zacal davat jedine vtedy, ze sa ti objavi masivne GSA. ostatne komponenty nie.
ricciu by som dal von, casom sa zmeni na klesajucu sklovito-zelenu pliagu a obrovskeho konzumenta dusika - osobna skusenost z jedneho machoveho akvarka.
slimacikov nechaj tak, su uzitocni. casom sa ich populacia upravi, ibaze by si prilis krmil. neviem, aku mas doma vstupnu vodu. podla merania asi tvrdu, tak sa im tam lubi.
siamacky maju viac nevyhod ako vyhod (skusenost, ale ak sa ti lubia, nechaj si ich)
nauc sa pracovat so svetlom. HC aj hocico ine kobercove rastie aj pri prekvapivo slabom svetle. ak su problem riasy, je jednoduchsie skratit dobu osvetlenia ako maturovat s hnojivkami. nasi stari otcovia mali predsalen pravdu